Travis Kalanick, kendisine ait Uber hisselerini 1,4 milyar dolara satacak

Travis Kalanick, kendisine ait Uber hisselerini 1,4 milyar dolara satacak

Araç paylaşım platformu Uber'in hisselerinin büyük bir kısmının SoftBank Group'a satılma kararının ardından, şirkette değişim rüzgarları esmeye başladı.

Şirketin eski CEO'su Travis Kalanick, Bloomberg'e göre kurucusu olduğu Uber'in hisselerinin yaklaşık üçte birini elden çıkarmayı planladığını açıkladı. Kalanick, elindeki hisselerin yüzde 29'luk kısmını SoftBank'a satması ile birlikte 1,4 milyar dolar gelir sağlayacak. Bu da SoftBank Group'un şirketi yeniden yapılandırmasındaki stratejini hayata geçirmek için ilk adımı attığı anlamına geliyor. Bu sayede Kalanick'in  şirketteki mevcut gücü kırılmış olacak. Mevcut durumda Kalanick, tüm Uber hisselerinin yüzde 10'una sahip.

Kalanick, elindeki hisselerin yarısını satmak istese de, yatırımcılarla yapılan anlaşma gereği bunu gerçekleştiremiyor. Zira, Uber hissedarları ilk etapta sahip oldukları hisselerin yüzde 58’inden fazlasını satamıyorlar.

Kalanick, olaylı bir yılın ardından geçtiğimiz Haziran'da CEO'luk koltuğundan ayrılsa da, yönetim kurulundaki koltuğunu ve hisslerini elinde tutuyordu. Yerine geçen Expedia CEO'su Dara Khosrowshahi iddialı bir şekilde şirketin başına geçmişti.  Khosrowshahi, verdiği bir röportajda 5 yıl içinde uçan arabaları göreceğimizi ve Uber'in de bu konuda yatırım yaptığını açıklamıştı.

Japon teknoloji grubu SoftBank Group, Uber'in yüzde 15'lik hissesini geçtiğimiz Aralık 2017'de değerinin çok altında, 8 milyar dolara resmen satın aldığını duyurmuştu. Satın alma işleminin bu ayın sonunda kapanması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.