2015 yılının mayıs ayında Japonya’nın en büyük dijital reklam teknoloji şirketlerinden FreakOut'un Türkiye’ye açıldığını duyurmuştuk. FreakOut Turkey, son 3 ayda ciddi bir yükseliş göstererek pazardaki oyuncuları şaşırttı. Son 3 ayda gösterim sayısıyla birlikte yayıncı sayısını önceki 3 aya göre yüzde 65, geçen yılın aynı aylarına göre yüzde 400 arttırdığını paylaştı.
2017 yılının son çeyreğinde şirkete katılan FreakOut Türkiye Ülke Müdürü Okay Tuğ ve yeni bir ekiple ilerleyen şirket, Mynet ve Comscore'dan önemli transferler de gerçekleştirmiş. 2018 hedefinin yüzde 100 büyüme olduğunu açıklayan FreakOut Turkey, bu ekip çalışmasının hızlı büyüme hedeflerine de büyük katkı yapmasını bekliyor.
Rakamlarla devam edelim, FreakOut Turkey'in aktif kampanya adedi geçtiğimiz yılın son 3 ayına göre yüzde 300, bir önceki 3 aya göre ise yüzde 125 artmış durumda. Üstelik FreakOut Türkiye'nin bir önceki 3 aya göre satış rakamı ise iki katına çıktı. Tüm ekibin kendi portföylerini ve deneyimlerini aktarmasıyla ortaya çıkan bu sonucun, native reklam pazarının büyümesiyle de doğru orantılı olduğunu söyleyebiliriz.
IAB’nin açıkladığı rakamlara göre, Türkiye’de doğal reklam (native advertising) son bir yıl içerisinde yüzde 32’nin üzerinde artış göstererek 2017 yılının ilk 6 ayında 35 milyon TL’lik hacme ulaştı. Mobil reklam yatırımları ise aynı dönemde yüzde 59 oranında artarak 454 milyon TL’nin üzerine çıkmış durumda.
Tüm bu etkenler çerçevesinde FreakOut'un bu yıl sonunda geçen yılın satışını yüzde 120 oranında arttırdığını da belirtelim. Gösterim hacminde geçen yılın aynı aylarına göre yüzde 50 artış sağlayan FreakOut Turkey'in, 2018'e iyi bir başlangıç yaptığını söylemek mümkün.
Okay Tuğ 2018 büyüme hedeflerini nasıl yakalayacaklarını ise: “Mobil doğal reklamcılığa odaklanan bir şirket olarak Türkiye gibi mobil teknolojilere hızla adapte olan bir pazarda başarılı olacağımıza eminiz. Özellikle nüfusun önemli bir kısmını oluşturan Türkiye’deki Z jenerasyonunun interneti neredeyse sadece mobilden tüketmesi de geleceğin bu alanda olduğunu gösteriyor. İnternet kullanıcılarının yaklaşık yüzde 80’i geleneksel banner’ları fark etmediği için doğal reklam dönüşleri çok daha iyi oluyor. Doğal reklamlar, banner reklamlara kıyasla yüzde 20 ila 60 arasında daha fazla etkileşim sağlıyor. Biz de tamamen doğal reklamların mobil cihazlarda en iyi şekilde kullanıcıların karşısına çıkması için geliştirilmiş Japon teknolojisini sunuyoruz.” cümleleriyle ifade ediyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap