Tesla elektrikli araçlarıyla yapılan tasarrufu göstermek için araç navigasyon sistemini webe taşıdı

Tesla elektrikli araçlarıyla yapılan tasarrufu göstermek için araç navigasyon sistemini webe taşıdı

Elon Musk'ın kurucusu olduğu yeni nesil otomobil markası Tesla'nın her geçen gün müşteri deneyiminde yeni bir yeniliğe imza attığına tanık oluyoruz.

Tesla, daha önce araç içi navigasyon sisteminde yer alan gezi planlayıcıyı web ortamına taşıdığını duyurdu. "Go Anywhere" isimli platformda  Tesla kullanıcılarına birden fazla tam şarj gerektiren rotaları planlamaları için Superchargers ağlarını harita üzerinde bulmalarına yardımcı oluyor.

Google Haritalar üzerinde oluşturulan platformda kullanıcılar  listede olan Tesla araç modelini seçebiliyorlar. Ardından varmak istedikleri adresi yazarak, rotalarında araçlarını şarj edebilecek Superchargers istasyonlarını görebiliyorlar. Sistem, böylelikle sayıca az olan elektrikli araç şarj istasyonlarının planlı bir şekilde bulunmasında büyük katkı sağlıyor.

Platfromda, öte yandan sürücünün Tesla'sı ile benzinli bir araca göre ne kadar tasarruf yaptığına yönelik bilgi de yer alıyor. Platformun, Tesla sahibi olmayan ziyaretçilerin ilgisini çekmek için de tasarlandığını söylememiz mümkün. Zira site, test sürüşü yapmaları için ziyaretçilerini cesaretlendiriyor. Yine potansiyel Tesla sahiplerine, Tesla'nın şarj istasyon ağını göstererek, markaya olan güveni arttırıyor.

"Go Anywhere"in şimdilik Türkiye'de aktif olmadığı bilgisini paylaşalım. Ancak araç modellerine göz atmak, özellik ABD ve Avrupa ülkelerinde rota belirlemek isterseniz linke buradan ulaşabilirsiniz. Bu arada belirtelim kişinin yapacağı tasarruf bilgisi konusunda Avrupa haritasında euro değil de dolar göstermesini Tesla'nın oldukça basit bir noktayı kaçırması olarak nitelendirebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.