Yemek.com 2017 yılının yeme-içme trendlerini paylaştı

Yemek.com 2017 yılının yeme-içme trendlerini paylaştı

2014 yılında Yemeksepeti'nin içerik portalı Yemek.com, 2017 yılına ait yeme-içme trendlerini paylaştı.“2017'de neler oldu?” infografiğine göre her ay 15 milyon tekil ziyaretçi seviyelerine kadar ulaşan Yemek.com'da geçtiğimiz yıl 5 bin 137 içerik, 3 bin 450 tarif ve 548 video video paylaşıldı.

2017 yılında aylık 40 milyon sayfa gösterimine ve 30 milyon izlenmeye de ulaşan Yemek.com, kullanıcılarının yüzde 42'si 25-34 yaş arasında. 25-34 yaş arasındaki kullanıcıları yüzde 26 ile 35-44 ve yüzde 21 ile 18-24 yaş arasındaki kullanıcılar takip ediyor. Kullanıcılarının yüzde 26'sı erkeklerden, yüzde 74'ü ise kadınlardan oluşuyor.

Portakallı kek, chia tohumu, ayran çorbası ve limonata

Geçtiğimiz yıl boyunca ziyaret edilen sayfaları inceleyen ve bu incelemere göre dört mevsimin en gözde tariflerini belirleyen Yemek.com'un paylaştığı verilere göre kış ayında en çok ziyaret edilen sayfa portakallı keke ait. İlkbaharda en çok chia tohumu merak edilirken, yazın ise en çok ayran çorbası ve limonata tarifleri aratıldı.

Sonbahar aylarında ise öğrenci kullanıcıların öne çıktığını görüyoruz. 18-24 yaş arasındaki öğrenciler, sonbahar aylarında en çok sos tariflerini merak ettiler. Ramazan ayında yemek tariflerinin yüzde 127 oranında daha fazla okunduğunu da paylaşan Yemek.com, ramazan ayında mercimek çorbası, su böreği, hünkar beğendi ve revani tarifleri en çok okunan tarifler arasına girerek 2017'nin en gözde Ramazan menüsünü oluşturduğunu da belirtti.

Kurban bayramında ise et yemekleri tariflerinin yüzde 146 oranında arttığını da aktaran Yemek.com, yeni yılda ise en çok meze çeşitlerinin aratıldığını paylaştı. Yurt dışında yaşayan ziyaretçilerinin 2017 boyunca en çok Türk mutfağının geleneksel lezzetlerine ilgi gösterdiğini de ekleyen Yemek.com, kısır, mercimek çorbası ve kuru fasulyenin en çok tıklanan tariflerden olduğunu da belirtti.

Yemek.com'un hazırladığı infografiğin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.