Putin, "cryptorouble" adını verdikleri ulusal kripto para için araştırma çalışmaları başlattı

Putin,

Daha önce bir söylenti olarak ortaya çıkan ve sizlerle paylaştığımız cryptorouble gerçeğe dönüşüyor. Vladimir Putin, Rus yetkilileri, "cryptorouble" olarak adlandırdıkları ulusal bir kripto para geliştirmek için çalışmak üzere yetkilendirdi.

Financial Times'ın haberine göre Putin'in ekonomik danışmanlarından biri olan Sergei Glazev katıldığı bir toplantıda ulusal bir kripto paranın batının yaptırımlarından etkilenmemek için "faydalı bir araç" olabileceğini dile getirdi. Glazev;

Bu araç, devletin faydasına olan hassas faliyetler için bize çok uyuyor. Batının yaptırımlarına saygı duymaksızın hesaplarımızı paydaşlarımızla dünyanın dört bir yanında konumlandırabiliriz.

Glazev, geliştirilen cryptoroublenin ruble ile eşdeğer olacağını fakat dolaşımın "belli şekillerle kısıtlanacağını" ve Kremlin'nin takip etme imkanının bulunacağını belirtiyor. Geliştirilen kripto paranın (cryptorouble) Rusya'nın merkez bankası olan Bank of Russia tarafından üretilip üretilmeyeceği ise henüz netleşmemiş durumda.

Putin kripto paraları araştırma yönünde ilk talimatları, ethereum kurucusu Vitalik Buterin ile yaptığı görüşme sonrası vermişti. Bu bağlamda Rusya'nın kripto paraları düzenleyebilmesi ve çerçevesini belirleyebilmesi için kabinesine talimatlar vermişti.

Ekim 2017'de madencilerin resmi olarak kayıt altına alınması, ICO'ların düzenlemelere tabi tutulması ve kripto paraların birer "varlık sınıfı" olarak kabul edilmesi konusunda bir dizi yasal düzenleme yapılması gündeme gelmişti. Rusya maliye bakanı Anton Siluanov, 2017 yılı sonunda ülkenin kripto paraların kullanımı konusunda gerekli düzenlemelerin yapılacağını da belirtmişti. Yasaklamanın bir çözüm olmayacağını belirten Siluanov düzenlemeden yana olduğunu söylüyordu.

Görünüşe göre Rusya'nın kripto paralar konusunda görüşleri kesinleşmiş değil fakat ulusal kripto parasının geliştirilmesi, bu alanda ciddi bir tecrübe elde edecekleri anlamına da geliyor. Bu da Rusya'nın kripto paralar konusunda bir çok ülkeden bir adım öne geçmesi anlamına gelebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.