Çamaşır makinelerinin geleceği: Çamaşır-Yıkama katlama robotu yakında evlerde

Çamaşır makinelerinin geleceği: Çamaşır-Yıkama katlama robotu yakında evlerde

Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) en son akıllı telefonlarını, tabletlerini, TV'lerini ve diğer teknoloji ürünlerini sergileyen çeşitli teknoloji devleriyle bu Ocak ayında Las Vegas'ta başlayacak.

Japon teknoloji şirketi Panasonic ile işbirliği içindeki Seven Dreamers'ın kitleleri hedef alan çamaşır yıkama-katlama robotu Laundroid'i sergilemesi bekleniyor. Seven Dreamers, küresel yatırım firması KKR'den yaklaşık 90 milyon dolar yatırım aldı.

Seven Dreamers, çamaşır yıkama ve katlama problemini ortadan kaldırıyor. Ancak ürün Japonya'da 14 bin dolar gibi oldukça tuzlu bir perakende satış fiyatına sahip. Fiyatın 2000 dolara düşürülmesi planlansa da Seven Dreamers, Laundroid ile sahnenin de artık tek oyuncusu olmayacak gibi görünüyor.

Yeni oyuncular ile pazar genişleyecek

Alman ev aletleri üreticisi BSH, piyasaya sürülecek ticari olarak uygun bir çamaşır yıkama-katlama robotunun imalatı ve geliştirilmesi konusunda çamaşır yıkama robot tasarımcısı FoldiMate ile ortaklık kurdu.

FoldiMate'in hikayesi de oldukça alışılmış. Gal Rozov, çamaşır katlamaktan nefret ediyor. Ancak şikayet etmek yerine yazılım geliştiricisi olan Rozov, kendi programlama becerisini bir çamaşır yıkama ve katlama robotunu yaratmak için kullanır.  2012'de en verimli tasarımı araştırmak için iki yıl geçiren Rozov, Kaliforniya'ya taşınınır ve şirketini kurar. Robotun prototipi geçtiğimiz yıl CES'te sergilenmişti.

FoldiMate, ismi açıklanmayan melek yatırımcılardan bugüne kadar 3 milyon dolar yatırım aldı. Şirket kurucusu, geçtiğimiz yılın başında ürün fiyatının 800 dolar civarında olacağını duyurmuştu. Şu sıralar ürüne yönelik önsipariş alan şirket, BSH'ın marka güveni ve sermayesi sayesinde pazara çok daha zahmetsiz giriş yapabilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.