Lamborghini'nin elektrikli spor otomobili Terzo Millennio'nun üretimi ertelendi

Lamborghini'nin elektrikli spor otomobili Terzo Millennio'nun üretimi ertelendi

İtalyan lüks spor araç üreticisi Lamborghini, geçtiğimiz Kasım ayında Terzo Millennio süper spor arabası hakkkında detaylı bilgiler paylaşmıştı. Buna göre, araç tasarım özelliği daha fütüristik bir yapıya sahip olurken, aracın elektrikle çalışacağı bilgisi paylaşılmıştı.

Ancak Lamborghini bir süre daha kullanıcılarının benzin istasyonlarını ziyaret etmelerini isteyecek. Lamborghini Teknik Sorumlusu Maurizio Reggiani, araçların elektrik ile çalışmasını "çok uzak bir gelecek" olarak nitelendirdi.

Massachusetts Institute of Technology'nin (MIT) iki laboratuvarının desteğiyle Lamborghini tamamen elektrikle çalışan bir spor otomobil geliştirdiğini açıklamıştı. Öte yandan  dört tekerlekten çekiş sistemi ile birlikte yeni mükemmellik sağlayacak hafif bir yapı ve aerodinamik konsepti vaat ediyordu.

Araç her ne kadar tasarımı, duygusallığı ve fonksiyonel yapısı ile geleceğe dair bir vizyon sunsa da, Lamborghini bilim insanları ve araç geliştiricileri mevcut teknolojinin olanaklarıyla yönlendiriliyor. Bu da araç üreticisinin şimdilik yolun başında olan bir teknolojiyi üçüncü "milenyum araçlarına" entegre etmesine kısıtlamalar getiriyor.

Bu arada marka, gelecekteki süper otomobillerine  yapay zeka (AI) teknolojisini de entegre etmek istiyor. Ancak nihai planda otomasyon bir sistem olmayacak. Modeller, sürücülerin yol ve parkur koşullarını simüle edebilmesine izin vermek için bir "sanal kokpit" içerebilir. Tüketicisine sürüş deneyimi yaşatmak isteyen bir araç üreticisinin şu aşamada otomasyon sistemlerini benimsemek istememesi de oldukça olağan karşılanabilir.

Elektrikli araçların üretiminde en büyük sorun şarj edilebilen pil ömürlerinin kısa olması ve araçların hız tutkunlarının beklentilerini  sağlayamaması. Bu arada geçtiğimiz günlerde, Kanada'nın Waterloo Üniversitesi'ndeki bilim insanları pil üretiminde devrim niteliğinde bir buluşa imza atmışlardı. Buluş araç menzilini üç katı artırırken, araçların daha hızlı gidebilmesi için de umut vadediyordu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.