Instagram'ın “Beğenebileceğiniz gönderiler” sekmesi yayında

Instagram'ın “Beğenebileceğiniz gönderiler” sekmesi yayında

Instagram'da bir süredir test aşamasında olan “Beğenebileceğiniz gönderiler” sekmesi artık yayında. Daha önce Instagram'ın yeni özelliklerinin organik etkileşimi nasıl etkileyebileceğini ele alırken bu özellikten de bahsetmiştik. Instagram'ın yardım merkezinde de bahsedilen bu özellikle Instagram, size beğenebileceğinizi düşündüğü gönderileri öneriyor.

Anasayfada kullanılan algoritma aynı olsa da “Beğenebileceğiniz gönderiler” özelliği ana sayfada yer almıyor. Farklı bir sekme olarak düzenlenen “Beğenebileceğiniz gönderiler”de her gün rakamı 3 ile 5 arası olan gönderilerle karşılaşacaksınız.

Bu Instagram'ın gönderi önermeye yönelik ilk hamlesi değil. Aslında Keşfet sekmesinde de sizin için önerilen gönderi ve videolarla da karşılaşabiliyorsunuz. Ancak bu öneriler ana sayfaya düşmediği için dikkatinizden kaçabiliyor. Tabii takip et seçeneğinde arkadaşlarınızın hangi gönderileri beğendiğini görmeniz de mümkün.

Bu özellikle birlikte Instagram kendi tarihindeki en büyük değişikliklerden birini yaşıyor. Daha önce buna benzer bir değişikliği anasayfanın algoritmasının değişmesi esnasında görmüştük. 2016 yılında Instagram’ın algoritmasında yapılan değişiklikle birlikte, ana sayfada gösterilen içerikler kronolojik olmaktan çıkarak her kullanıcının beğenilerine ve takip ettiklerine göre gösterilmeye başlanmıştı.

Bu ayın başlarında hashtag takip etme özelliği ile gündeme gelen Instagram, kullanıcılara daha fazla içerik ve daha fazla kişiselleştirilmiş deneyim sunmak istiyor. Yine de kullanıcılar hashtag takip etme özelliğini tercihleri doğrultusunda devre dışı bırakabilirken, “Beğenebileceğiniz gönderiler” özelliğinden vazgeçemiyor. Yardım merkezinde açıklandığı üzere bu sekmeyi sadece geçici olarak gizleyebiliyorsunuz. Yeni tasarım bazı kullanıcıları şimdiden rahatsız etmeye başladı bile. Bu yeni özelliklerle birlikte doğacak içerik karmaşası ise Influencer ve markaları korkutabiliyor.

Yine de bir Instagram sözcüsü "Beğenebileceğiniz gönderiler” özelliğinin ana sayfa içerikleriyle karışamayacağını ifade ediyor. Yani bu yeni özelliğin Instagram'ın anasayfada algoritma vasıtasıyla sunduğu beğenebileceğiniz gönderilerle bir ilişkisi bulunmuyor. Aksine "Beğenebileceğiniz gönderiler” sekmesi siz o içerikleri tükettikten sonra karşınıza çıkıyor.

Özelliğin Instagram'ın tüm kullanıcı tabanına ne zaman açılacağı belli değil. Ancak özellik yapılan son güncelleme ile birlikte iOS ve Android işletim sistemleri için mevcut.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.