Yerli drone projesi Ape X, Arıkovanı'nda destek bekliyor

Yerli drone projesi Ape X, Arıkovanı'nda destek bekliyor

Yerli drone projesi olarak karşımıza çıkan Ape X, geçtiğimiz Kasım ayında Arıkovanı'nda destek toplamaya başladı. Kaan Cevher ve Çağkan Güneri tarafından kurulan Ape Drone Teknolojileri, geçtiğimiz yılın Ağustos ayından bu yana Ape X modeli üzerinde çalışıyor. Bugün ise kurucularla birlikte toplamda 5 kişilik bir ekip tarafından geliştirilen Ape X, Arıkovanı'nda 200 bin TL toplamayı hedefliyor.

Ape Drone Teknolojileri ekibi

Mime kumanda ve 4K kamera

Kolay kullanılabilmesi ile dikkatleri çeken Ape X, geliştirici ekibin iddiasına göre dünyanın en kolay kullanılabilen drone'u olacak. Ape Drone Teknolojileri tarafından geliştirilen Mime kumanda sayesinde kolay kullanım imkanı sunan Ape X, 3 eksende gimbal kamera sabitleyicisi ve 4K kamerası ile uçuş esnasında yarım saate kadar görüntü almanıza da olanak sağlıyor.

El hareketlerinizle droneu yönetmenizi sağlayan Mime kumanda, üzerinde bulunan analog sayesinde yükselme, alçalma ve kendi ekseni etrafında dönme gibi manevralar yapabiliyorsunuz. Ape X modelinin mobil uygulama ile kontrol edilebileceğini de ekleyelim.

4 adet fırçasız ve yüksek performanslı yarış motoruna sahip olan Ape X, bir yarış moduna sahip ve rüzgarsız bir alanda 90 km hızlarına kadar çıkabiliyor. Ape X modelinin First-person view (FPV) destekli olduğunu ve VR gözlüğü ile geldiğini de ekleyelim.

Kullandığı açık kaynaklı yazılım sayesinde istendiği gibi modifiye edilebilen Ape X, kullanıcısı tarafından geliştirilen modüllerin üzerine eklenmesine de imkan sağlıyor. Kamera modülü, batarya, ESC ve sensörlerin haricinde yerli üretim ekipmanlardan oluşturulacak olan Ape X'in montaj işlemleri Türkiye'de yapılacak.

Açık kaynaklı uçuş kartı

Ape Drone Teknolojileri'nin üzerinde çalıştığı en önemli ürün ise drone içinde yer alan ve bütün uçuşu yöneten elektronik uçuş kartı. Tüm dünyada kullanıma sunulan sadece 5 açık kaynaklı uçuş kartı olduğunu belirten Ape Drone Teknolojileri, üzerinde çalıştıkları yazılımı açık kaynaklı koda dönüştürerek bütün dünyanın kullanımına sunmayı hedefliyor.

Tamamen hazır ve uçuş gerçekleştirebilen bir prototipe de sahip olan Ape X, kısa zaman içinde 39 Arıkovanı kullanıcısından toplamda 59 bin 845 TL destek toplamayı başardı. Kullanıma sunulduğunda perakende fiyatı 2 bin 250 TL olacak olan Ape X'in Arokovanı'ndaki erken erişim fiyatı ise 1,300 TL. Hedefine ulaşmak için henüz 34 günü daha bulunan drone projesi, Haziran 2018 itibariyle montaj ve gönderim işlemlerine başlayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.