Rusya, Uluslararası Uzay İstasyonu'nu uzay turizmine açmayı planlıyor

Rusya, Uluslararası Uzay İstasyonu'nu uzay turizmine açmayı planlıyor

"Lüks tatil" kavramı çok yakın bir gelecekte anlam değiştirecek gibi görünüyor. Uzay şirketlerinin son yıllardaki girişimleri ile uzaya seyahat etme fırsatı yakalayacak turistler, Dünya manzaralı 5 yıldızlı otellerde konaklayarak, lüks bir seyahat deneyimleyecekler.

Rusya'nın uzay ajansı Roscosmos, 2022 yılına kadar uzay turistlerini Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) bekliyor. Şirket, şu anda uzay istasyonunda yer alan beş yıldızlı bir otelin yapılmasına yönelik planları masaya yatırdı. 'Lüks yörünge paketi', turistlerin yeryüzünden 350 km yükseklikteki Dünya manzarasını görebileceği kişisel penceleri, her biri iki metreküp olan dört özel kabini içeriyor.

Kişi başı 40 milyon dolar

Otelde ayrıca dev 16 inç pencereli bir salon alanı ile iki 'hijyen ve tıbbi' istasyon yer alacak. Öte yandan Wi-Fi ve egzersiz ekipmanlarının olması da planlanıyor. Üstelik Turistler, uzay yürüyüşlerine katılma fırsatı da yakalayacaklar. Heyecan verici bu seyahatin bedeli de oldukça yüksek. Turistler, bir - iki haftalık bir ziyaret için kişi başı yaklaşık 40 milyon dolar ödemek zorunda kalacaklar.

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) 20 tonluk, 51 fit uzunluğunda lüks bir otel modülü inşa edilmesi planlanıyor. İnşaat maliyetlerinin  279  ile 446 milyon dolar arasında olacağı tahmin ediliyor.

NEM-1

Popular Mechanics'te yer alan bilgilere göre, yörüngedeki "lüks oteli", Rusya'nın 2021'de ISS'ye göndermeyi planlarken, otel Bilim ve Güç Modülü'ne (NEM-1) benzeyecek. Yeni modülün inşası için potansiyel yolcular da dahil olmak üzere,  özel ve devlet kombinasyonu ile yatırımların alınması planlanıyor.

Bu alanda farklı yatırımlar yapan, SpaceX, Blue Origin ve Virgin Galactic'in, sivilleri uzaya götürme fikri son yıllarda konuşulan popüler bir konu. Geçtiğimiz Şubat ayında Elon Musk, şirketi SpaceX'e ait bir uzay aracının iki kişiyi uzaya götüreceklerini açıklamıştı. Öte yandan, Virgin Galactic'in 2018'de ve Blue Origin'in de 2019'da uzay turizmine yönelik lansmanlarını yapmaları bekleniyor. Blue Origin'e ait kapsülün test uçuşuna dair videoya aşağıdan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.