Sberbank başkanı Herman Gref: Geniş çaplı blockchain entegrasyonu 10 yılımızı alabilir

Sberbank başkanı Herman Gref: Geniş çaplı blockchain entegrasyonu 10 yılımızı alabilir

Sberbank başkanı, geniş çaplı blockchain entegrasyonunun Rusya'da tamamlanabilmesi için en az 10 yıl gerektiğini belirtti.

Ulusal haber ajansı TASS'ın paylaştığı bilgiye göre, Sberbank'ın yönetim kurulu başkanı Herman Gref, kurumun önümüzdeki yıl itibariyle ilk Blockchain uygulamalarını kullanıma sunacaklarını belirtti. Her ne kadar önümüzdeki yıl itibari ile bazı uygulamalar ortaya çıkacak olsa da Gref'e göre daha geniş çaplı uygulamaların benimsenebilmesi için çok daha uzun yıllara ihtiyaç duyulacak.

Yaptığı açıklamada Gref şöyle diyor:

Rusya hakkında konuşacak olursak, hepsi deneysel aşamada olsa da, Blockchain teknolojileri ile ilişkili en fazla sayıda projeye sahibiz. Çok fazla şey deniyoruz. 2018 yılı içerisinde geniş çaplı ilk projelerimizi duyurabiliriz. Blockchain bizim iyi olacağımız bir alan. Teknolojinin geniş yelpazede uygulanabileceği zamanı 8-10 yıl olarak tahmin ediyorum.

Röportajda Gref Ethereum'un Blockchain teknolojisinin ticari amaçla kullanımının 1-2 yıl içerisinde başlayabileceğini belirtti. Coindesk'in haberine göre Sberbank geçtiğimiz Ekim ayında Enterprise Ethereum Alliance'ın bir üyesi oldu. 2017 yılı başlarında yaptığı bir açıklamada blockchain teknolojisine entegre olmaktan sadece 2-2,5 yıl uzakta olduklarını belirten Gref, o dönemlerde kendi blockchain altyapıları üzerinde çalıştıklarına da değinmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.