Musical.ly, 50 milyon dolarlık fon ile vizyonunu ve topluluğunu geliştirmeye odaklanıyor

Musical.ly, 50 milyon dolarlık fon ile vizyonunu ve topluluğunu geliştirmeye odaklanıyor

Şirketlerin kurumsal sosyal sorumluluk konularına yönelik geliştirdiği stratejilerin DNA'sı gün be gün değişiyor. CSR 1.0 olarak adlandırılan ve tek seferlik ya da bağıştan öteye geçmeyen projeler sonrasında, CSR 2.0 ile kazan-kazan ilişkisine dayanan, interaktif ve sürdürülebilir bir hale döndüler. Günümüzde ise bu yaklaşım, bütünsel ele alınarak projeden öte, stratejilere entegre olan bir vizyon hatta iş modeli haline geldi.

Bugün şirketler bir amaca hizmet etmek için kendilerini yeniden şekillendiriyorlar. Toplumsal faydaların marka stratejilerine entegrasyonu da tüketicilerin markalardan gittikçe artan beklentileri arasında yer alıyor. Tüketiciler, markaların sadece işlevsel faydaları değil aynı zamanda toplumsal bir amaca sahip olmalarını da bekliyorlar. Son yıllarda yaşanan bu dönüşüm ise 2018'de daha da yoğun hissedilmeye başlanacak.

Çinli sosyal video uygulaması musical.ly, topluma olumlu bir yansıma ile uzun vadeli büyümesini sağlamasına yardımcı olacak bir  açıklama yaptı. 50 milyon dolar değerinde "Creator Fund" (Yaratıcı Fonu)  adını taşıyan fon ile Musical.ly, eğitim, öğretim ve toplum zenginleştirmesine yatırım yapacağını açıkladı.  Öte yandan fon ile yeni yeteneklerin keşfedilmesi ve geliştirilmesi sağlanacak.

Topluluk geliştirmeye odaklanıyor

Şirketlerin değer yaratan iş modellerinin yanı sıra odaklandıkları diğer bir konu ise topluluk oluşturmak. Bugün tüketiciler, sosyal ya da fonsiyonel marka ihtiyaçlarını karşılamak için topluluklarda çeşitli roller üstleniyorlar. Bu rolleri başka bir yazıda tartışabiliriz ancak Musical.ly'nin birçok küresel şirket gibi attığı diğer bir akıllı adımın da başlatacağı yeni bir program olduğunu görüyoruz.

Musical.ly topluluğunu geliştirmek içerik oluşturucularının Artırılmış Gerçeklik (AR) nesneleri veya orijinal müzik gibi varlıkları başkaları ile değiştirip satabilecekleri bir program başlatıyor. Öte yandan bu program ile içerik geliştiricilerin atölye çalışmalarına katılabilecekleri gibi markalarla da işbirliği yapabilecekler. Artırılmış Gerçeklik (AR), 2017 bolca konuştuğumuz ve her içerik üreticisinin giderek ilgi ile yaklaşacağı bir teknoloji haline gelirken, şirketin bu yönde bir adım atması topluluğunu güçlendirmesinde başarılı bir yöntem olacaktır.

Tüm bunlara ek olarak fon ile birlikte, şirket seçkin medya ve içerik ortaklarıyla mobil video hikaye anlatımı için yeni formatlar ve teknolojiler geliştirecek. Bu işbirliklerini ise "Co-innovation Partner Program" adı altında yapacak.

İlk prototipi Nisan 2014'te piyasaya sürülen Musical.ly, 2014'ün Ağustos ayında resmi olarak piyasaya girmişti. Şirket, geçtiğimiz Kasım ayında Çinli sosyal medya devi Toutiao tarafından satın alınmıştı. Satın alımının 800 milyon ila 1 milyar dolar arasında gerçekleştiği tahmin edilen platformun, satın alma sırasında 60 milyondan fazla kullanıcısının olduğu belirtiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.