Dijital patoloji uzmanı Virasoft, DCP yatırımıyla hastalık teşhisini daha da kolaylaştıracak

Dijital patoloji uzmanı Virasoft, DCP yatırımıyla hastalık teşhisini daha da kolaylaştıracak

Başta kanser olmak üzere birçok patolojik hastalığa savaş açan Virasoft Yazılım, Diffusion Capital Partners’dan aldığı 1,35 milyon TL’lik yatırımla çalışmalarını bir üst seviyeye yükseltmeye hazırlanıyor.

Virasoft Yazılım, Türkiye’de insan sağlığına dönük Ar-Ge yapan saylı girişimlerden biri. Geliştirdiği dijital patoloji ürünü ViraPath ve telepatoloji ürünü TelePath ile birçok patolojik hastalığın tanı ve teşhisini daha verimli hale getirebiliyor. Bireysel hataların önüne geçerek hastalara daha doğru tedavi yöntemleri sunulmasını da sağlayan bu ürünler, biyopsi yaparken geçirilen süreyi de azaltarak iş akışlarını kolaylaştırıyor.

DCP'den 1,35 milyon dolar yatırım

Gökhan Hatipoğlu liderliğinde kurulan Virasoft Yazılım (Samet Ayaltı, kurucu ortak & CTO), Eylül 2015’te Sanayi Bakanlığı TGSD 2015 desteğiyle kurulmuştu ama bugüne dek aldığı finansal destek bununla sınırlı değil. Geçen yıl 180 bin TL’lik İTÜ ARI Teknokent ve Melek Ağı desteğini alan girişim, bu sene de Diffusion Capital Partners’ın 1,35 milyon TL’lik yatırımına imza attı ki bu yatırım da Big Bang 2017’de duyurulmuştu.

Henüz 2 yıllık bir girişim olan Virasoft Yazılım, sunduğu hizmetlerle hastaneler arasında belli bir standart dil oluşturmayı da amaçlıyor.

Yerel ve küresel başarıyı yakalamak istiyor

Nicel görüntü analizi, vaka yönetimi uygulamaları, patoloji eğitim seti ve telepatoloji hizmetleri sunan İstanbul merkezli girişimin ilk hedefi Türkiye'de dijital patoloji alanında akla ilk gelen girişim olmak. Bir sonraki aşamadaysa küresel çapta bilinirliği yakalamak var. Bu noktada Diffusion Capital Partners'ın yatırımını anlamlandırmak da zor değil. Zira yatırımla gelecek vadeden teknoloji girişimlerine yatırım yapan DCP, sağlık dikeyine önem veriyor. Disleksiye karşı yazılım çözümleri geliştiren HMS'nin aldığı yatırım da bunun bir başka göstergesiydi.

Virasoft'un Ar-Ge çalışmalarını daha başarılı bir şekilde sürdürmesini diliyor ve sağlık teknolojileri alanındaki ticari veya akademik çalışmalarınızı bizimle paylaşmanızı bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.