Google Chrome, "uygunsuz" reklamları 15 Şubat'tan itibaren engellemeye başlayacak

Google Chrome,

Teknoloji devi Google'a ait internet tarayıcısı Google Chrome, bu yılın başlarında 2018'de reklam engelleme aracını hayata geçireceğini açıklamıştı. Google'ın 19 Aralık'ta yaptığı açıklamaya göre özellik, önümüzdeki 15 Şubat'tan itibaren hayata geçirilecek.

Karar,  Daha İyi Reklamlar Koalisyonu'nun (Coalition for Better Ads) "Daha İyi Reklam Deneyimi Programı"  kapsamında  açıklandı.

Aralarında P&G, Washington Post, Facebook ve Google gibi dijital dünyada kendi endüstrilerinin öncü şirketlerinin de dahil olduğu Coalition for Better Ads'in geçtiğimiz günlerde yeni standartlar belirlediğini paylaşmıştık. Buna göre, özellikle otomatik oynatılan sesli video reklamlar, tam sayfa reklam içerikleri, kapanıp açılan reklamlar yeni dönemle birlikte gösterilemeyecek.

Google'ın verdiği bilgiye göre bu program ile Google gibi şirketlerin internet ortamındaki reklamlarla olan kullanıcı deneyimini iyileştirmeye yardımcı olması planlanıyor ve platformların reklam standartlarını nasıl kullanabileceklerine ilişkin önergeler sunuluyor.

Başarısız reklamlar, 1 aydan daha uzun süreliğine kaldırılacak

Bu arada Chrome, Reklam Deneyimi Raporunda "başarısız" durumuna sahip sitelerdeki tüm reklamlar 30 günden daha  uzun süreliğine kaldıracak. Ancak site sahipleri, uygunsuz reklamları kaldırdıktak sonra Google'a başvurabilecek ve durumlarının yeniden değerlendirilmesini isteyebilecek.

Kullanıcı deneyimine pozitif etkisi olacak bir özellik olsa da alınan kararlar, özellikle yayımcıları zora düşürecek gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.