YouTube, Sony Music ve Universal Music Group'la lisans anlaşması imzaladı

YouTube, Sony Music ve Universal Music Group'la lisans anlaşması imzaladı

Kendi online müzik dinleme platformunu kurmak isteyen YouTube, müzik dünyasının önemli şirketleri ile anlaşmaya devam ediyor. Bloomberg'in haberine göre YouTube, Sony Music Entertainment ve Universal Music Group'la lisans anlaşmasına imza attı.

Warner Music Group'la da anlaşmıştı

Anlaşmanın maddeleri arasında telif hakları sahipleri için daha yüksek telif ücretleri ve daha sıkı denetim gibi önemli maddeler olduğunu belirtelim. Hatırlatmak gerekirse video paylaşım platformu, Aralık ayının başında müzik sektörünün bir başka önemli firması olan Warner Music Group'la da benzer bir anlaşma imzalamıştı.

Geçtiğimiz dönemlerde telif hakları sahiplerine gerekli ödemeleri yapmadığı için eleştirilere maruz kalan YouTube, yapılan anlaşmalarla kendini affetirecek gibi görünüyor. Tabii ki bu anlaşmaların yapılmasının asıl nedeni ise yukarıda da belirttiğimiz üzere YouTube'un çatı şirketi olan Alphabet'in kendi online müzik dinleme platformunu kurmak istemesi.

Spotify ve Apple Music gibi platformlara rakip olmak isteyen Alphabet'in 2018 yılında kendi online müzik dinleme platformunu kullanıma sunması bekleniyor. Gelen bilgilere göre karşımıza çıkması beklenen müzik dinleme platformunun, Google Play Music ve YouTube Red'in bir karışımı olacağı tahmin ediliyor. Bloomberg'in paylaştığı bir diğer iddia ise YouTube'un Sony Music Entertainment ve Universal Music Group'un ardından 2018 yılında Vevo ile görüşeceği.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.