Toyota, 2025'e kadar tüm araçlarını çevre dostu yapacak

Toyota, 2025'e kadar tüm araçlarını çevre dostu yapacak

Japon araç üreticisi Toyota, dün  2020-2030 yılları için  elektrikli araçların yaygınlaşmasına yönelik nihai hedeflerini duyurdu. Buna göre şirket, 7 yıl içinde tüm ürün gamını ya tamamen elektrikli ya da hibrit üreteceğini açıkladı.

Toyota, yeni stratejisi ile küresel pazara şelale modeli ile girmeyi planlıyor. Japonya, Hindistan, ABD ve Avrupa'ya kademeli olarak girecek. Bu pazarlara girmeden önce ise araç yayılımına Çin'den başlayacak. 2020 yılının başında dünya çapında kullanılmak üzere 10'dan fazla farklı pille çalışan elektrikli araç (BEV) modelinin yaygınlaştıracak.

Sıfır emisyonlu araçlar

Öte yandan şirket 2030 yılına kadar 1 milyondan fazla sıfır emisyonlu araç da dahil olmak üzere 5,5 milyondan fazla elektrikli araç satışı yapmayı hedefliyor. Yakıt hücresi kullanılan elektrikli araç (FCEV) serisinin ise 2020'li yıllarda hem yolcu hem de ticari araçlar için genişletilmesi bekleniyor.

Sosyal altyapı geliştirmek istiyor

Toyota'nın hedefleri arasında, elektrikli araçların yaygın bir şekilde benimsenmesine yardımcı olacak bir sosyal altyapının geliştirilmesi de var. Bu, pillerin yeniden kullanılmasını ve geri dönüştürülmesini kolaylaştırmasını sağlayacak. Şirket, hükümet yetkilileri ve ortak şirketler ile aktif işbirliği yapmak istiyor. Bu işbirlikleri ile araç şarj istasyonlarının ve hidrojen yakıt ikmal istasyonlarının tanıtımının desteğine yardımcı olacak bir sistemin oluşturulması hedefler arasında.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.