Star Wars hayranlarının radarına girebilecek 5 VR deneyimi

Star Wars hayranlarının radarına girebilecek 5 VR deneyimi

Star Wars'un yeni filmi Son Jedi'ın vizyona girmesiyle birlikte Star Wars hayranlarının radarına girebilecek 5 VR deneyimini sizlerle paylaşmak istedik. Bu VR deneyimleriyle kendinizi Star Wars evrenin farklı köşelerinde bulmanız mümkün.

Star Wars: Droid Repair Bay

https://www.youtube.com/watch?v=hh9gsaG_1-s

En yeni VR ürünlerinden biri olan Star Wars: Droid Repair Bay, aslında bir pazarlama strajesinin uzantısı diyebiliriz. Star Wars: Bölüm VIII – Son Jedi'ın öne çıkması için kurgulanan bu deneyim, droidlere ve tamirata düşkün olan kişiler için birebir.

VR deneyimleri göz önünde bulundurulduğunda size 10 dakika gibi kısacık bir zaman tanıyan bu deneyim, sanal olarak droid tamir etmenizi sağlıyor. Eleştirmenlerin VR scene-building alanında başarılı bulduğu Star Wars: Droid Repair Bay şu an için Steam'de ücretsiz olarak sunuluyor. 10 dakika bir VR deneyimi için kısa gelebilir yine BB-8 tamir etmek kulağa hoş geliyor.

Star Wars Battlefront Rogue One: X-Wing VR Mission

Tıpkı Star Wars: Droid Repair Bay gibi bu deneyim de oldukça kısa. Tüm görevin 10 ile 20 dakika arası bir sürede gerçekleştiği bu deneyim, size bir X-Wing kullanma imkanı tanıyor. Üstelik bu deneyim esnasında bir kaç Tie Fighter haklamanız da mümkün.

Şimdiye kadar Star Wars Battlefront Rogue One: X-Wing VR Mission'ı kullanmış olan teknoloji yazarları bu deneyimin oldukça büyüleyici olduğunu ifade ediyor. Öyle ki bu oyunda kendinizi gerçekten Star Wars evreninde hissetmeniz ve oyunu bir kenara bırakarak sadece bu evreni izlmeniz ihtimal dahilinde.

Oyunun yaratıcı şirketi Criterion'un Sanat Yönetmeni ise bu konuda: "Tıpkı Star Wars gibi. Star Wars'u izlemek hiç de zor değildir." diyor. Bu oyun, şimdiye kadar araç oyunlarıyla öne çıkan Criterion'un en iyi oyunu olarak tanımlanıyor.

Rogue One: Recon – A Star Wars 360 Experience

Henüz bir Star Wars hayranı olarak YouTube'da bu 360 video deneyimiyle karşılaşmadıysanız, filme gitmeden önce izlemenizde fayda var. Kendinizi az da olsa Star Wars evreninde hissedebileceğiniz bu 360 derece deneyimin çözünürlüğü ise 8K'ya kadar uzanabiliyor.

Videonun içeriği  X-Wing VR Mission from Battlefront'tan çok da farklı değil. Ancak 2 dakikadan kısa olan bu video ile kendinizi gerçekçi bir çarpışmanın ortasında bulmanız mümkün.

Lightblade VR

Resmi olarak Star Wars Lisansına sahip olmayan Lightblade VR, küçük ve basit bir oyun. Star Wars: Episode IV – A New Hope'ta Luke'un hava süzülen bir küre ile antrenman yaptığını hatırlıyor musunuz? İşte Lightblade VR sizin o anı yaşadığınızdan emin olmak istiyor.

Elinizde gerçekten bir ışın kılıcı tuttuğunuz hissine kapıldığınız bu oyunda farklı zorluk seviyeleri bulunuyor. Üstelik yeni seviyelerle birlikte farklı ışın kılıcı renklerine ve kabzalarına da erişebiliyorsunuz.

Disneyland'dan Original Star Tours  

1987 yılında hazırlanan Disneyland'ın Tomorrowland'inde yer alan Star Tours aracı size o yıllarda bir uzay yolculuğu deneyimi yaratmanın en iyi yollarından biriydi. Bu deneyimi yakın zamanda güncelleyen Disney, onu VR ile buluşturdu. Böylece 1987 Star Tours deneyimi artık 4K çözünürlükle yaşanabiliyor. Her ne kadar Tomorrowland'deki deneyim  gibi aracın hareketlerini de içeren bir aksiyon söz konusu olmasa da 1987 çekimlerinin VR ile buluşması oldukça güzel.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.