Oracle, Avustralyalı yazılım firması Aconex'i 1,2 milyar dolara satın aldı

Oracle, Avustralyalı yazılım firması Aconex'i 1,2 milyar dolara satın aldı

Oracle Corp., Avustralyalı  proje yönetim yazılımları sağlayıcısı Aconex'i şirket bünyesine kattığını duyurdu. Oracle'dan yapılan yazılı açıklamaya göre şirket, Aconex ile nakit 1,2 milyar dolara anlaştı. Satın alma işleminin önümüzdeki yılın ilk yarısında tamamlanması bekleniyor.

Aconex'in 70'in üzerinde ülkedeki 70.000 kullanıcı organizasyonunda 1 trilyon doların üzerinde projede kullanıldığı belirtiliyor. Şirket kurucuları yapılan anlaşmadan oldukça memnun. Aconex'in kurucusu ve CEO'su Leigh Jasper, şirketin bu sayede kendi vizyonları ile uyuşan daha büyük ölçekte bir şirket ile birleşerek daha kapsamlı bir hizmet vereceğinin sinyallerini verdi. Jasper  konuya yönelik, "Aconex ve Oracle işletmelerinin vizyon, ürün, insanlar ve coğrafya açısından büyük, doğal uyumu ve oldukça tamamlayıcı özellikleri var"  dedi.

Oracle Construction and Engineering Cloud, müşterilerine büyük ölçekli projelerin planlanması, planlanması ve sunumu için  çözümler zaten sunuyor. Oracle ve Aconex birlikte müşterilerin inşaat projelerini etkili bir şekilde planlama, inşa etme ve çalıştırma olanağı veren proje yönetimi ve dağıtımı için uçtan uca bir teklif sunacaklar.

Oracle'ın satın aldığı ikinci bulut tabanlı inşaat yazılım firması

Oracle, satın alma ile birlikte ikinci bir bulut tabanlı inşaat yazılım firmasını satın almış oldu. Şirket geçen yıl, sözleşme ve  ödeme yönetimi platformu Textura'yı 663 milyon dolara satın almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.