Google, uçuş, seyahat ve otel aramalarına fiyat takibi ve indirimler ekliyor

Google, uçuş, seyahat ve otel aramalarına fiyat takibi ve indirimler ekliyor

Şimdiye kadar seyahat severler için Google Flights ve Google Trips gibi ürünler tasarlayan Google, şimdi de hem kendi ürünlerine hem de otel aramalarına fiyat takibi ve indirimler özelliğini ekliyor. Görünen o ki, Google seyahat alanında kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunmak istiyor. Öyle ki artık Google size uçak bileti alabileceğiniz en iyi zaman aralığını söyleyebiliyor ya da otel odalarının puanları artınca size haber verebiliyor.

Fiyat takibi özelliği, aslında seyahat odaklı hareket eden Kayak ya da Hopper'dan farklı değil. Ancak Google bu özelliklerin daha geniş bir kitleye yayılmasını sağlıyor diyebiliriz.

Google Flights tarafında ise şirket machine learning teknolojisinden faydalanıyor. Tarihsel olarak fiyat verilerini analiz eden teknoloji size uygun fiyatta bilet alabileceğiniz zaman aralıklarını bildiriyor. Uygulamaya bir istikamet yazdığınızda da "Fiyatlar daha aşağı düşmeyecek" ya da "Fiyatlar normalden daha az." gibi ipuçlarıyla karşılaşabiliyorsunuz. Böylece uçak bileti almak konusunda bir takım tereddütleriniz de bertaraf olabiliyor. Bu öneriler arama sonuçlarının üst kısmında yayınlanıyor. Bu özellik zaman açısından pek sıkıntı yaşamayan nomadlere ve yüksek gelir seviyesindeki seyahat severlere hitap ediyor.

Gelelim otel aramalarında yapılan geliştirmeye. Google'da artık otel aradıktan sonra odaların puanlarını, bölgedeki yoğunluk durumunu ve hatta bu yoğunluğun yerel etkinliklerle ilişkisini görebiliyorsunuz. Üstelik gelecek yılın ilk aylarında fiyat dalgalanmalarında e-posta alma özelliği de aktif olarak kullanılabilecek.

Fiyat takibi özelliği mobilde küresel olarak piyasaya sürülüyor ve tüm dil seçenekleri de mevcut.

Fiyat takibi özelliğinin yanı sıra Google, indirimler konusunda da kullanıcılarına yeni seçenekler sunuyor. Google Trips üzerinden indirimli bilet ve turları kullanıcıların ilgisine sunan Google, böylece uygulama deneyimini kişiselleştirme konusunda yeni bir adım daha atmış oluyor.

Yine de Google Trips deneyimi daha da kişiselleştirmek için bu özellikleri Google Haritalar verilerinden faydalanarak uygulama içine yerleştirmek de bir alternatif olabilirdi.  Şimdilik yeni bilet detayları ve indirimler Google Trips üzerinden ziyaret ettiğiniz ülkeler temel alınarak ilginize sunulacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.