Messenger'ın patronu, Coinbase'e yönetim kurulu üyesi oldu

Messenger'ın patronu, Coinbase'e yönetim kurulu üyesi oldu

Facebook'ta Messenger'dan sorumlu olarak çalışan üst düzey yönetici David Marcus, kripto para borsası Coinbase'in yönetim kuruluna katıldı. Coinbase'in resmi Medium hesabında şirketin kurucu ortağı ve CEO'su Brian Armstrong tarafından kaleme alınan haberle duyurulan transfer oldukça önemli bir transfer.

Messenger'dan önceki kariyerinde PayPal'a önderlik eden David Marcus, bundan böyle deneyimini Coinbase ile paylaşacak. Geçtiğimiz yaz aylarında 100 milyon dolar yatırım alarak bir unicorn olan Coinbase, başta bitcoin, ethereum ve litecoin gibi kriptopara birimlerinin alınıp satılabileceği en önemli platform haline gelmeyi amaçlıyor.

Şu anda ülkemizde hizmet sunmayan Coinbase'in son dönem aldığı yatırımlarla birlikte kriptoparalar için önemli adımlar attığını söylememiz mümkün. 32 farklı ülkede 10 milyondan fazla kullanıcıya hizmet veren Coinbase çok ciddi bir işlem hacmi olduğunu da söylememiz mümkün. David Marcus'un PayPal'a katılmasının da kendi mobil ödeme girişimi Zong'u PayPal'a satması olduğunu ve kendi kariyerindeki geçmişini düşünecek olursak, Coinbase'e önemli bir tecrübe aktarımı olacağına kesin gözüyle bakabiliriz.

David Marcus her ne kadar Coinbase yönetim kuruluna giriş yapacak olsa da şirkette aktif çalışma rolü üstlenmeyecek. Facebook şirketinde Messenger'a liderlik eden rolüne devam edecek Marcus, bu pozisyondaki görevlerini sürdürecek. Bu yakınlaşmanın Facebook ile Coinbase arasında önemli bir işbirliği doğurup doğurmayacağı şimdilik meçhul. Ancak Marcus'un geçmiş tecrübeleriyle birlikte Coinbase'de yeni atılımlara önayak olması ise kuvvetle muhtemel.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.