iMac Pro, 14 Aralık'ta 4999 dolar satış fiyatı ile piyasaya çıkıyor

iMac Pro, 14 Aralık'ta 4999 dolar satış fiyatı ile piyasaya çıkıyor

Apple'ın bu yıl düzenlenen geliştirici konferansı WWDC'de sözünü verdiği ve Aralık ayında piyasaya sunmayı hedeflediği yeni iMac Pro ile ilgili sözünü tuttu. Apple, iMac Pro'nun 14 Aralık 2017 tarihinde satışa sunulacağını açıkladı.

18 çekirdekli Xeon işlemcili yeni iMac Pro, 128 GB RAM ve 4TB'lık SSD saklama alanı ile gelecek. Başlangıç fiyatının 4999 dolar olarak belirlendiği iMac Pro'nun öne çıkan bir diğer özelliği ise koyu gri renk seçeneği olacak.

Yeni iMac Pro her ne kadar yüksek fiyatıyla dikkat çekiyor olsa da, bu yeni iMac özellikle performans meraklıları için tasarlanmış durumda. Özellikle 4K video düzenleme yapma veya 3 boyutlu görsel tasarım çalışmaları için yüksek performans sunması beklenen iMac Pro'nun özel bir hedef kitlesi olacak.

iMac Pro'da yenilikler neler?

Bunun yanı sıra Apple bugüne kadar çok da izlemediği bir pazarlama politikası izleyerek, iMac Pro'ları internet dünyasında etki alanı yüksek belli sayıda influencer için temin etti. Bu kullanıcıların da genellikle peformansa ve iMac Pro'nun işlemci gücüne vurgu yaptığını söylememiz mümkün. Apple'ın kendi web sitesinde de işlemci gücünü ön plana çıkardığını söylememiz mümkün.

iMac Pro'nun kullandığı Radeon Pro Vega ekran kartı sayesinde güçlü bir grafik yeteneğine sahip olacağını söylememiz de mümkün. Bununla birlikte VR dünyasına da hazır bir sistem performası sunduğunu tabii ki belirtmemiz gerekiyor.

iMac Pro'nun bir diğer güçlü yanı ise ekranı olacak. Yüzde 43 daha parlak ekran içinde 1 milyar farklı renk gösterebilme kabiliyetine sahip. Henüz 4K videoların bile yeterli yaygınlığa erişemediğini düşündüğümüzde bile iMac Pro piyasaya çıktığı anda 5K çözünürlük ile baş edebilecek bir ekrana sahip olacak.

Yeni iMac Pro gibi güçlü bir işletim sisteminin ısınma probleminin önüne geçmek amacıyla soğutma sistemi de güncellenmiş. Bir önceki iMac fanlarına göre yüzde 67 daha hızlı bir fan sistemi kullanılmış ve artık hava akışı çok daha efektif şekilde sağlanıyor. Apple, Space Gray olarak adlandırılan renk seçeneğini iMac Pro'da ilk kez sunacak. Bununla birlikte artık Magic Mouse, Magic Keyboard ve Trackpad de bu renk seçeneğiyle ilk kez gelmiş olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.