Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı'ndan kitle fonlama platformu: ideanest

Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı'ndan kitle fonlama platformu: ideanest

Ülkemizin teknoloji alanındaki bağış bazlı kitle kaynak yaratma platformu olarak karşımıza çıkan ideanest, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) tarafından hayata geçirilen bir proje. “Teknoloji Üreten Türkiye” vizyonuna katkı sağlamak amacıyla geliştirilen ideanest, kitlesel fonlama modeline bağış bazlı özgün bir yorum getiren bir platform.

Kısa süre önce yayınla alınan ve proje kabullerine de başlayan ideanest, teknoloji tabanlı erken aşama ürün veya hizmet fikirleri, teknoloji ve inovasyon ekosistemini geliştirecek faaliyetler ve teknoloji alanında yapılan akademik araştırma alanlarındaki projeleri kabul ediyor.

Kısacası sadece teknoloji ve inovasyon tabanlı projelerin kabul göreceği bu platforma, Türkiye ve dünyadaki pek çok benzer kitle fonlama platformundan farklı olarak fikir aşamasındaki projeler de başvurabiliyor. Sadece projeler için fon toplamakla da kalmayan ideanest, ileri aşamalara geçen projelerin daha fazla miktardaki fon ihtiyaçlarının karşılanması konusunda potansiyel yatırımcıların ve kurumsal destekçilerin platforma çekilebilmesi için çalışmalar da yapıyor.

4 proje fonlama aşamasına geçti

Bağış bazlı kitle fonlama platformlarından biri olan ideanest, şu an için 4 projeyi sistemine eklemiş durumda. Diatech - Kansız şeker ölçüm cihazı, Koruncuk Vakfı - Maker Atölyesi, Robotel Derneği için 3D yazıcı ve Kanseri beraber yenelim projeleri ideanest'te fonlama aşamasına geçen projeler.

Finansal kaynak sağlamanın haricinde proje sahiplerinin ihtiyacı olacağı bilgi, network ve danışmanlık gibi konularda da destek veren ideanest, pek çok kitle fonlama platformundan farklı olarak sadece bireysel başvuruları kabul ediyor. Şirket, dernek, okul, topluluk, birlik veya vakıf olarak proje sunmak isteyenlerin de yine bir temsilci belirleyerek bireysel başvuru yapması gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.