Facebook gizli yorumlar özelliğini test ediyor

Facebook gizli yorumlar özelliğini test ediyor

Gizlilik ayarlarını farklı bir alanda kullanarak daha önce gizli profili test eden Facebook  şimdi de gizlilik ayarlarını münferit yorumlar üzerinde test ediyor. Böylece bir gönderi altına yaptığınız yorum artık sadece önceden belirlediğiniz kişiler tarafından görülebiliyor.

Yorum yazdığınız bölümün kenarında yer alan kilit işaretine basarak gizlilik ayarlarını aktif hale getirebiliyorsunuz. Üstelik karşınıza çıkan  gizlilik ayarlarının dört farklı seçeneği de bulunuyor. Bu seçenekler; arkadaşlar ve sadece gönderi sahibi, sadece gönderi sahibi ve yorum yapanlar, sadece arkadaşlar ve son olarak da herkes olarak belirlenmiş durumda.

Şimdilik sadece küçük bir grup üzerinde sürdürülen testin, gelecek günlerde daha büyük gruplar üzerinde devam edip etmeyeceği henüz bilinmiyor. Yine de yorum özelindeki bu gizlilik ayarlarının kullanıcıların daha kolay etkileşimde bulunmasına yol açacağı kesin. Gizlilik ayarları sayesinde çoğu kişi üçüncü şahısların yargılarıyla karşılaşmadan kolayca yorum yapabilir. Ya da Facebook'ta bulunan iş arkadaşlarının bu yorumları görmemesini sağlayabilir. Yine de ekran görüntüleri hakkında uyaralım, sosyal medyada paylaştığınız hiçbir şey sonsuza kadar gizli kalmayacaktır.

Her şeye rağmen Facebook'un kullanıcılarına daha rahat bir ortam sunmak için bu adımı atması güzel. Şirketin her geçen gün sosyal ağlarında daha kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmak için yeni özellikler test ettiğini söylemek mümkün. Nitekim yukarıda bahsettiğimiz gizli profil özelliği sadece yakın arkadaşlarınızın görebileceği bir profil oluşturmanızı amaçlarken, Instagram'da test edilen Favoriler özelliği kullanıcıların istedikleri fotoğraf ve hikayelerini yalnızca “Favoriler” listesine eklenen arkadaşları ile paylaşmasını sağlıyordu.

Instagram’ın ürün sorumlusu Robby Stein, daha önce Instagram’da kullanıcıların kendi küçük gruplarını kurduklarını ve bu ihtiyacı karşılamak için böyle bir yenilemeye gittiklerini belirtmişti. Ne de olsa kullanıcılar sosyal medyada biraz olsun samimiyet aramaya devam ediyor. Belki de Facebook, kullanıcıların gün geçtikçe uzaklaştığı bu büyük ve yaşlı platformu gizlilik ayarları sayesinde daha farklı bir yere dönüştürecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.