App Store'da uygulamalara ön sipariş özelliği geliyor

App Store'da uygulamalara ön sipariş özelliği geliyor

Teknoloji devi Apple, hem uygulama geliştiricilerini hem de Apple ürün sahiplerini yakından ilgilendirecek bir haber paylaştı. Şirket, App Store'da henüz yayınlanmamış uygulamalara önceden sipariş etme özelliğinin geldiğini duyurdu.

Yeni özellik ile birlikte uygulama geliştiricileri uygulamaları ön sipariş verilmek üzere hazırlayabilecekler. Müşteriler ise uygulama yayınlanmadan önce ürün sayfalarını görebilecekler. Uygulama yayınlandıktan sonra ise ön sipariş veren kişiye bildirim gidecek ve uygulama cihaza otomatik olarak indirilebilecek. Ücretli uygulamalar da ise müşteriler öncesinden ücreti ödemek zorunda kalacaklar.

Yayınlanmamış uygulamalara yönelik bildirim gönderme özelliğini Google Play de birkaç yıl önce duyurmuştu. Ancak Google Play'de ücret ödeme ve otomatik uygulama indirme gibi özellikler bulunmuyordu.

Şimdilik ABD'de kullanıma açık

Yayınlanmamış uygulamalar 90 gün öncesinden App Store'a koyulabilecekler. App Store'un lansmanından yaklaşık 10 yıl sonra gelen bu özellik  iOS, macOS ve  tvOS uygulamalarında kullanılabilecek. Özellik şimdilik ABD'de kullanıma açılırken, diğer pazarlara ne zaman geleceği ise henüz net olmadığı bilgisini paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.