Twitter videoda görüntüleme sayısını göstermeye başladı

Twitter videoda görüntüleme sayısını göstermeye başladı

Şimdiye kadar video görüntüleme rakamlarına platformunda yer vermek istemeyen Twitter, video sayılarını yayına aldı. Dün Twitter’ın Twitter Video hesabından duyurulan özellik kullanıcıları video paylaşmaya teşvik eder nitelikte. Videolarının görüntülenme rakamlarıyla karşılaşan kullanıcılar, daha fazla video içerik paylaşmak isteyebilir.

Yayıncılar video rakamlarına kavuştuğu için mutlu olabilir ancak aslında markalar için çok da bir şey değişmedi. Zira markalar bu rakamlara diledikleri zaman analiz kısmından erişebiliyordu. Twitter görüntüleme sayılarını hesaplamak için ise Media Rating Council’in standartlarını kullanıyor. Bu standartlara göre tek bir görüntüleme en az 2 saniye olmalı ve en azından ekranda videonun yüzde 50’si oynamış olmalı.

Twitter’ın piyasaya sürdüğü bu görüntüleme sayıları şimdilik canlı yayınlarda ya da BuzzFeed ve Bloomberg gibi içerik ortaklarının videolarında görünmüyor.

Video görüntüleme rakamları özelliği Twitter’da yeni olmasına rağmen Facebook ve YouTube’ta bir süredir kullanılan bir özellik. Ancak onların görüntüleme standartları oldukça farklı. Üstelik bir reklamın görüntüleme metriği ile organik bir içeriğin görüntüleme metriği arasında ciddi farklar olabiliyor.

YouTube şimdiye kadar video görüntüleme rakamlarını nasıl hesapladığına dair bir kriter yayınlamadı. Bunun nedeninin internetteki kötü niyetli kişilerin rakamları manipüle etme ihtimalini olduğunu söyleyen YouTube'un aksine Facebook kriterini paylaşmakta bir sakınca görmedi. Facebook bir saniyeden daha az görüntülense dahi kriterini videoyu oynatma olarak belirlemiş durumda.

Bakalım Twitter bu standartlarla etkileşiminde ciddi bir artış görebilecek mi?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.