Google, Amazon ürünlerinden YouTube'a erişimi kapatıyor

Google, Amazon ürünlerinden YouTube'a erişimi kapatıyor

Dünyanın en değerli markaları Google ve Amazon arasındaki savaş bugünlerde daha da büyüyor. Teknoloji devi Google, Amazon'a ait Fire TV ve Echo Show'dan video paylaşım platformu YouTube'a artık girilemeyeceğini duyurdu. Karar önümüzdeki Ocak ayından itibaren hayata geçecek.

Variety'e konuşan bir YouTube sözcüsü,  "Tüketicilerin birbirlerinin ürünlerine ve hizmetlerine erişebilmesi için Amazon'la anlaşmaya varmaya çalışıyoruz. Ancak Amazon, Chromecast ve Google Home gibi Google ürünlerini taşımıyor. Prime Video'yu Google Cast kullanıcılarına sunamıyor ve geçen ay bazı Nest'e ait en yeni ürünlerinin satışını durdurdu "şeklinde konuştu. "Bu karşılık, Echo Show ve FireTV'de artık YouTube'u desteklemiyoruz. Umarız yakında bu sorunları çözmek için bir anlaşmaya varabiliriz. " diye ekledi.

En çok tüketici etkileniyor

Dileriz ki iki şirket arasındaki tatsız sürtüşme kısa sürede çözülür. Aksi takdirde  tüketicilerin bir zamanlar tek bir cihazdan erişebilecekleri çevrimiçi hizmetlere erişmek için artan sayıda rakip cihaz satın almaya zorlanmaları olası bir durum.

YouTube'daki Google ve Amazon anlaşmazlığı, geçtiğimiz günlerde iki şirket arasındaki artan ticaret rekabetinden kaynaklanan gerginliklerin altını  da çiziyor. Amazon'un dijital perakende ticaretindeki başarı karşısında Walmart ve Target gibi geleneksel rakiplerinin Google ile partnerlikler kurduklarını da tekrardan hatırlatalım. İki marka da müşterilerine Google Express aracılığıyla sesli komutlar kullanarak onbinlerce ürünü satışa sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.