IHS Markit: "iPhone X tüm zamanların rekorunu kırarak tüm yıl büyüme gösterecek."

IHS Markit:

Apple’ın “amiral gemisi” telefonu ünvanına sahip iPhone X yakın zamanda Time’a göre 2017’nin en iyi 10 teknolojik ürünü arasında da yerini aldı. Ancak araştırma şirketi IHS Markit'in iPhone X'den beklentileri bunların çok daha üzerinde. IHS Markit, iPhone X'in, ilk kez piyasaya sürüldükten üç hafta sonra, aktif olarak kurulan iPhone tabanının yüzde 2'sine ulaştığını söyledi.

IHS Markit'in müşterilerinin yüzde 85'i Fortune 500 şirketinden oluşuyor, dolayısıyla bu şirketin öngörülerine kulak vermekte fayda var. Şirketin yaptığı açıklama ise şu şekilde:

"iPhone X, ABD'de üç hafta içinde hem iPhone 8'in benimsenme seviyesiyle eşleşti hem de iPhone 8 ve 7 Plus için erken benimsenme seviyesinin altına düştü. Şimdiye kadar yalnızca iPhone 7 modeli diğerlerinden daha büyük bir başlangıç başarısına sahipti. Japonya'da, iPhone X'in "ilk benimsenme" süreci, daha önceki iPhone modellerinin piyasaya sürülme sürecinde ortaya koyduklarından çok daha iyi bir sonuç verdi. Üstelik iPhone 7'nin seviyesine de erişti." 

Açıklama bununla bitmiyor, IHS Markit, iPhone X'in bu çeyrekte tüm zamanların rekorunu kırmasını da bekliyor:

"IHS Markit, 2017'nin dördüncü çeyreğinde , Apple'ın 88.8 milyon iPhone sevkiyatı yapacağını tahmin ediyor. Bu bir çeyrekte en çok sevk edilen iPhone olacak."

Basında yer alan haberlere göre şirket önümüzdeki dört çeyrekte bir, yıllık iPhone sevkıyat büyümesini tahmin etmeye devam ediyor. Ayrıca şirket, iPhone X'in daha yüksek olan fiyatı nedeniyle Apple'ın ortalama satış fiyatı alanında da tüm zamanların rekorunu kıracağını belirtti:

"Apple'ın, iPhone'un 10 yıllık tarihinde ilk kez toplam 700 milyon doları aşması için sadece 31 milyon adet iPhone X birimi göndermesi gerekiyor ve toplam sevkıyat miktarı 88.8 milyon olarak tahmin ediliyor."

Başlangıçta kısıtlı arzın satışları sınırlayabileceğinden korkuluyordu ancak görünen o ki bu korkular asılsız. Zira Apple, üretimi hızlandırarak  5-6 hafta olan sevkıyat süresini 1-2 haftaya ve sonrasında ise bir haftaya düşürmeyi başardı. KGI ise sevkıyat sürelerinin, bir takım spekülasyonların ortaya attığı üzere hayal kırıklığı yaratan talep nedeniyle değil, artan üretim nedeniyle azaldığını ifade etti.

Tüm bu öngörü ve söylemlerden sonra diyebileceğimiz tek şey var: yolun açık olsun iPhone X!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.