Rakibi Siyonet’i satın alan site ve bina yönetim sistemi Apsiyon, ulaştığı konut sayısını 300 bine yükselttiğini ve kira modülü adlı yeni özelliğini devreye aldığını açıkladı. İstanbul merkezli girişim, yeni kurduğu Ar-Ge merkeziyle teknolojilerini de bir ileri seviyeye taşımaya çalışacak.
Kira modülü ile ev sahipleri ve kiracılara kolaylık
Apsiyon, 2010 yılında site sakinleriyle yöneticiler arasıdaki iletişimi ve site yönetim işlerini kolaylaştırmak için yola çıkmıştı. Bu misyonla önemli bir yol kateden girişim artık ev sahipleriyle kiracı arasındaki ilişkileri düzenleme yolunda da adımlar atıyor. Geçtiğimiz aylarda devreye alınan kira modülü de bunun bir göstergesi.
Yöneticilere 360 derece hizmet sunmayı vadeden Apsiyon ile artık kat/daire sahipleri kira ödemelerini Apsiyon üzerinden takip edebilecek. Kiracı ise ödemelerini farklı ödeme seçenekleriyle yapabilecek. Bu avantajlardan faydalanmak için tarafların kira sözleşmesini sisteme kaydetmesi yeterli oluyor ve kira modülünden faydalanan kullanıcılar hesaplarını kolayca takip edebiliyor.
Nef'in Foldhome Sistemi'ne entegre oldu
Site yöneticilerinin yanısıra sorumlu muhasebecilerin de işlerini kolaylaştırmak isteyen Apsiyon, Mayıs ayında 250 bin konuta ulaştığını açıklamıştı. Aldığımız yeni bilgilere göre bu rakam 300 bine yükselmiş durumda. Bu noktada yeni anlaşmalardan birinden bahsetmekte fayda var. Apsiyon, yerli inşaat şirketi Nef’in patentli “Foldhome Sistemi” ile de entegre olarak esnek bir hizmet sunmaya başlamış. Söz konusu sistem, kişiye özel kullanım alanları sunarak, 5 bin m2'lik bir evin sahip olabileceği özellikleri 60 metrekarelik bir evin içine dahil edebiliyor. Yani bu konseptle sahip olunan metrekare genişletilebiliyor. Sabit aidat olmadan, ‘kullan-öde’ sistemiyle çalışan Foldhome üniteleri, Nef’in tüm projelerinde bulunuyor ve Apsiyon da bu esnek yapıya uygun gerekli altyapıyı sunuyor.
Apsiyon’un direk ve dolaylı olarak dokunduğu kişi sayısı ise 600 bini buluyor. Farklı şirketlerle işbirlikleri de yapan Apsiyon, Karel entegrasyonuya sitelere CCTV kamera sistemleri, bariyer ve kartlı geçiş sistemleri ile plaka okuma sistemi gibi bütünleşik çözümler sunuyor. Bulut Fon ile sunulan sanal santral hizmetiyse site sakinlerinin çağrı merkezini aradıklarında yalnızca bir tuşa basıp borçlarını sorgulamasını ve sesli yanıt sistemi üzerinden ödemelerini yapabilmesine olanak tanıyor. Corvass iş birliği ise iletişim ve raporlama hizmetlerinde kolaylık sunuyor.
Apsiyon Ar-Ge Merkezi
Şu anda Türkiye’nin 65 ilinde, 4 bölge yöneticiliğiyle yaklaşık 2600 sitede ve 300.000 konuta entegre olan Apsiyon, önemli bir gelişme olarak Ar-Ge Merkezi’ni faaliyete geçirdiklerini de paylaşıyor. Türkiye’nin 466. Ar-Ge merkezi olan “Apsiyon Ar-Ge Merkezi”, İstanbul merkezli yazılım girişiminin ürün ve yazılım geliştirme görevlerini artık daha kapsamlı bir şekilde yürütecek.
Apsiyon’un Kurucu Ortağı ve CPO’su Erkan Doğan, 14 farklı yazılımı tek platformda topladıklarını ve artık çok daha iyi ve çok daha büyük bir ekibe ihtiyaç duyduklarını paylaşıyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Ar-Ge Merkezi Belgesi’ni alarak faaliyet gösteren Ar-Ge merkezi, Apsiyon'un hem mevcut ürünlerini geliştiriyor hem de yeni ürünler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Çoklu döviz ve çoklu dil desteğini kapsayan yeni sürüm Ar-Ge merkezinin yakında tamamlamak üzere olduğu yeniliklerden. Şu anda 65 kişilik Ar-Ge merkezi alt yapısında 31 mühendis istihdam ettiklerini paylaşan Erkan Doğan, site sakinlerinin birbirleriyle etkileşim kurabildikleri bir platform inşa etmeyi hedeflediklerini de paylaşıyor.
Apsiyon’un bugün 60 kişilik bir ekiple operasyonlarını sürdürdüğünü de paylaşayım. Zira dijital dönüşüme muhtaç bir alanın keşfedilmesi ve bu alanda genişleyen bir istihdam sağlamak ülkemizde görmek istediğimiz icraatlardan. Apsiyon'un Eylül ayında Wired UK'e göre 'İstanbul merkezli 10 gözde girişim' listesine seçildiğini de kaçıranlar için hatırlatalım.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap