Elon Musk, Tesla Roadster'ını yeni SpaceX roketi Falcon Heavy ile uzaya gönderiyor

Elon Musk, Tesla Roadster'ını yeni SpaceX roketi Falcon Heavy ile uzaya gönderiyor

Elon Musk, SpaceX'in yeni roketi Falcon Heavy ile ilgili ilginç planlarını açıkladı. Yaşanan gecikmeler dolayısıyla normalde fırlatılması gerekenden rötarlı fırlatılması planlanan Falcon Heavy, Mars'ın yörüngesine Elon Musk'ın Tesla Roadster süper otomobilini de taşıyabilir.

Falcon Heavy'in, Apollo 11'in (Ay'daki ilk insanlı yürüyüşün yapılmasına aracı olmuş roketin) kalkış noktasından ateşlenerek Mars yörüngesine fırlatılacağını söyleyen Musk, bir sonraki tweet'i ile herkesi oldukça şaşırttı.

Falcon Heavy'in taşıyacağı yük içerisinde kendi Tesla Roadster'ının da bulunacağını belirten Musk, fırlatma sırasında araçta David Bowie'den Space Oddity parçasının çalınacağını söylüyor. Eğer ilk denemede başarıyla fırlatılırsa ve bir patlama yaşanmadan Mars yörüngesine girerse Musk'ın Roadster'ı milyarlarca yıl uzayın derinliklerinde kalacağını söylüyor.

Elon Musk uzayda kendine ait bir hayat kurmaya başladı bilemiyoruz ama şaka gibi bir gerçek olarak şu anda karşımızda duruyor bu bilgi ve roketin fırlatılacağı ana kadar da şaka mı gerçek mi anlayamayacağız gibi görünüyor.

Şaka bir yana Falcon Heavy, 3 Falcon 9 gücünde olduğu için ilk denemede yörüngeye giremeden milyonlarca parçaya ayrılabilir ve Elon Musk buna hazır olunması gerektiğini belirtiyor. Yaz başından beri planlanan ve defalarca ertelenen bu fırlatma, zorluk derecesini de gözler önüne seriyor. Elon Musk bu roketin içine otomobilini koyarak hem ilgi toplamayı başarıyor hem de roketine olan güvenini de gözler önüne seriyor.

Sonuç olarak hep beraber Falcon Heavy'nin fırlatılacağı o günü ve Tesla Roadster'ın rokete yükleneceği anı görmeyi büyük bir merakla beklemekten başka çaremiz yok.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.