LEGO ARKit tabanlı AR Studio uygulamasını duyurdu

LEGO ARKit tabanlı AR Studio uygulamasını duyurdu

LEGO fiziksel ve dijital deneyimi bir araya getiren son uygulaması AR Studio'yu duyurdu. AR Studio sanal gerçeklik üzerine inşa edilen bir çok uygulama gibi gücünü Apple’ın ARKit'inden alıyor. LEGO fiziksel olarak sunduğu kitleriyle çocukları mutlu etmeye devam ediyor. Ancak marka, bu hamlesiyle, bir sonraki neslin isteklerine cevap verebilmek adına fizikselliği tamamen ortadan kaldırmıyor. Aksine fiziksel ve dijital araçların artırılmış gerçeklik üzerinde buluşmasını sağlıyor diyebiliriz

Her ne kadar henüz App Store'da yer almamış olsa da LEGO AR Studio'nun dün piyasaya sürüldüğü ifade ediliyor. LEGO'nun Creative Play Lab (Yaratıcı Oyun Laboratuvarı) tarafından üretilen ürün, fiziksel LEGO setlerini tamamlayacak şekilde tasarlandı.

Yaratıcı Oyun Laboratuvarı Başkan Yardımcısı Tom Donaldson basına yaptığı açıklamada: " LEGO'yu gerçekten yaratıcı bir araç olarak görüyoruz ancak çocukların hayal etmesi için her zaman fazladan katman gerekir." dedi. Açıklamasında buna örnek olarak televizyon programlarını, filmleri ve oyunları gösteren Donaldson, "Fiziksel yaratıcı oyun etrafında her zaman "oyun başlatıcılar" ya da çocukların oyunu daha derin hayal etmelerine ve eğlenmelerine yardımcı olan yollar koyduk. Bu sanal katman da çocukların aynı şeyi yapmasına yardımcı olabilir. " dedi.

Polis istasyonu, tren seti ve Ninjago modellerinin çeşitli versiyonları dahil olmak üzere kitler sergileyecek. olan LEGO AR Studio, teknolojiyle birlikte büyüyen yeni neslin gözdesi olmaya devam etmek istiyor.

Donaldson bu konuda ise: "Gerçek sete çok yakınlar ve eğer gidip alırsanız, gerçek set ile nasıl oynayacağınızı keşfetmeniz niyetiyle yapıldılar." dedi.

A9 ve daha sonrasında piyasaya sürülen işlemcilere sahip iPhone ya da iPad'ler, ARKit temelli bu yeni uygulamayı çalıştırabiliyor. Nasıl bir deneyim olacağını görmek isterseniz aşağıda yer alan FamilyGamerTV YouTube hesabının çektiği videoyu izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.