Türk Telekom PİLOT'un 5. dönem mezunları açıklandı

Türk Telekom PİLOT'un 5. dönem mezunları açıklandı

Türk Telekom’un girişimcilik programı PİLOT, dün düzenlenen sunum günü etkinliğiyle yeni mezun girişimlerini tanıttı. Bu yıl 5. kez gerçekleştirilen PİLOT Demo Day ile büyümek için yatırım ve destek arayışı içinde olan girişimler bir kez daha yatırımcılarla bir araya geldi.

PİLOT programından mezun olan 10 yeni girişim Artiwise, Birfatura, Frizbit, Mobilya Takip, Nara, Optiyol, Propars, SaltCommerce, Vexrob ve Visar oldu. Girişimleri kısaca tanıtacağız ama öncelikle PİLOT programına dair birkaç bilgi vermekte fayda var. Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, açılış konuşmasını yaptığı etkinlikte, kuruluş işlemleri devam eden Türk Telekom Kurumsal Girişim Sermayesi şirketinden de bahsetti ve girişimcileri ileri aşamalarda da destekleyeceklerine vurgu yaptı. Ayrıca ekonomik büyüme ve işsizlikle mücadele için girişimciliğin önemli olduğuna değinerek Türkiye’nin son yıllarda girişimciliği desteklemeye yönelik çok ciddi adımlar attığını ifade etti.

Türk Telekom Strateji, Planlama ve İş Geliştirme Müdür Yardımcısı Fırat Yaman Er ise PİLOT programının bugüne kadar desteklediği girişimler hakkında şu rakamları paylaştı;

  • PİLOT ile 2013 yılından bu yana desteklenen girişim sayısı 45.
  • Destek sağlanan girişimlere sağlanan kaynak 2 milyonu TL’yi buldu.
  • Bu yıl programa katılma hakkı kazanan 10 girişimlerin her birine verilen maddi destek 75 bin TL (Toplamda 750 bin).
  • 2016 yılı sonuna kadar desteklenen 35 girişimin ürettiği ciro 6 milyon TL, sağladığı istihdam 141.

5. dönem PİLOT mezunları

Türk Telekom PİLOT programı beşinci dönem girişimlerini aşağıda bulabilir, yorumlarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.

Artiwise: Doğal dil işleme tekniklerini kullanan ve makine öğrenmesi ile çalışan bulut tabanlı metin analitiği platformudur. Kullanıcılar, doğal dil işleme ve makine öğrenmesi tekniklerini bilmeden Artiwise ile veri modellemesi yapabilir, tüm yazılı içerikleri tek bir ortamda birleştirerek yazılı içerikleri anlamlandırabilir ve analitik sonuçlara dönüştürebilir.

Birfatura: Pazar yerleri ve kendi siteleri üzerinden e-ticaret yapan KOBİ’lere hitap eden geliştirilmiş fatura oluşturma çözümü. Kobiler, irfatura ile tüm satış kanalları üzerinden gelen siparişleri bir ekranda görüp raporlayabiliyor, siparişlerini toplu faturalandırıp kargo fişi hazırlayabiliyor.

Frizbit: Frizbit, kişiselleştirilmiş anlık web bildirimleriyle websitelerinin trafik ve gelirlerinin artırılmasını sağlayan pazarlama otomasyonu aracı. Dijital pazarlamacılar, Frizbit ile doğru mesajı, doğru zamanda, doğru kişiye göndererek kullanıcılar sitede değilken bile onları tekrar web sitelerine çekecek bildirimler gönderebiliyor.

Mobilya Takip: Mobilya üretim ve satış firmalarına özel bir iş yönetim çözümü. Her büyüklükte mobilya üretim ve satış firması Mobilya Takip ile sipariş takibi yapabiliyor, teklif verebiliyor ve satış sonrası hizmet yönetimi ve teslimat yönetimi yapabiliyor.

Nara: Sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojilerinin eğitim alanında kullanılabilmesini sağlayan eğitim teknolojileri platformu. Sınıf içinde üç boyutlu, etkileşimli ve öğretmen rehberliğinde (tablet kontrollü) sanal gerçeklik uygulamalarını kullanmayı mümkün kılıyor.

Optiyol: Yolcu veya yük taşıyan filolar için akıllı rota yönetimi çözümü. Optiyol ile müşteri adresleri, ziyaret frekansları, sipariş büyüklükleri veya harita yapısı kontrol edilerek dinamik rota optimizasyonu yapılıyor. Optimizasyon yapılırken sadece matematiksel optimizasyona odaklanmak yerine tüm iş kısıtları ve planlama tercihleri dikkate alınıyor.

Propars: KOBİ’lerin ticari iş süreçlerini dijitalleştiren bir operasyon yönetim platformu. Kobiler, Propars ile ürünlerini internet üzerinden yurt içi ve yurt dışındaki pazar yerlerinde listeleyip satışa sunabiliyor. Gerçek zamanlı stok yönetimi yaparak ön muhasebe ve e-fatura süreçlerini yönetebiliyor.

SaltCommerce: E-ticaret yapan firmalar için bulut tabanlı operasyon yönetim platformu. Kendi e-ticaret sistemlerini kurmak isteyen firmalar için ürün yönetimi, müşteri yönetimi ve lojistik yönetimi çözümleri sunuluyor.

Vexrob: Fizik tedavi ve rehabilitasyon süreçlerinden geçen kişilerin, uzman (doktor veya fizyoterapistler) eşliğinde kişiye özel egzersiz programı oluşturulmasına olanak sağlayan sağlık platformu. Egzersiz hatırlatmaları yapan sistem mobil uygulama üzerinden kişilerin kendilerine özel video egzersizleri izlemesini sağlıyor. Uzmanlar ise hasta takibi ve tedavi değerlendirme süreçlerini yönetebiliyor.

Visar: Visar, kullanıcıların yazılım ve tasarım bilgisi olmadan artırılmış gerçeklik projeleri geliştirmesini sağlayan bir platformu. Artırılmış gerçeklik projesi geliştirebilmek isteyenlere artırılmış gerçeklik içerik kütüphanesi sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.