GE Ventures'tan kan almada çığır açacak şirket: Drawbridge Health

GE Ventures'tan kan almada çığır açacak şirket: Drawbridge Health

Dijital sağlık sektörünün önemli yatırımcılarından GE Ventures, kişisel teşhis testlerini her zaman, her yerde yapmaya odaklanan çok özel bir sağlık teknoloji şirketi Drawbridge Health'i tanıttı. Drawbridge Health, kan alma ve numune taşımasını tek bir cihaza entegre etmek için tasarlanmış tescilli bir teknoloji geliştiriyor.

Drawbridge Health'in geliştirdiği teknoloji birçok kişinin hayatını kolaylaştırırken, maliyetleri de oldukça düşürecek gibi görünüyor. Zira, kişiler ikinci bir kişi olmadan cihazla kan numunesi alıp, özel bir kartuşla saklayabilecekler. Birkaç dakika sonra kartuş çıkarılıp, laboratuara analiz için gönderilecekler. Yeni sağlık, enerji ve yazılım potansiyelleri geliştiren ve bunlara yatırım yapan GE Ventures'ın Yeni İş Yaratma ekibinin başında gelen Risa Stack'e göre, "Bu işlem çok basit" olacak.

Pek çok kişinin yararlanabileeği bu teknolojide insana uygun teknoloji geliştiren startup, geliştirdiği ürün ile kronik hastalık yönetimi, üreme sağlığı ve genel sağlık testlerini ölçümlemek istiyor.

Pazar 7 milyar dolara ulaştı

GE Ventures'a göre, bu konuda oyun alanı oldukça büyük. Küresel anlamda 7 milyar dolara ulaşan kan alma pazarında sadece ABD'de sağlık uzmanları her yıl 1 milyardan fazla kan örneği topluyor. Kan testi sonuçları günümüzde  hastalık teşhislerinde hala önemli bir yere sahip. Klinik kararların yüzde 70'ini etkilediği belirtiliyor.

Hastalar açısından ise anketler insanların yüzde 10'unun iğneden korktuğunu gösteriyor. Cihaz, damarlara erişmesi zor olan birçok kişiye de yardımcı olabilir.  Sağlık hizmetlerinde bireysel kontrole yönelik bir eğilime örnek olacak gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.