Wework, etkinlik organizasyon girişimi Meetup'ı satın aldı [Güncellendi]

Wework, etkinlik organizasyon girişimi Meetup'ı satın aldı [Güncellendi]

Ekim ayında kodlama öğreten Flatiron School’u satın alan WeWork, gelen bilgilere göre şimdi de etkinlik organizasyon girişimi Meetup’ı satın aldığını açıkladı.

Son yatırımlarla 20 milyar dolar değerlemeye ulaşan WeWork, bildiğiniz gibi çalışma alanları kiralayan bir girişim ve SoftBank’tan aldığı yatırımla son yılların en yüksek değerlemeli girişimlerinden biri olmuştu. Flatiron School’u satın alarak eğitim tarafına ağırlık verceğini gösteren şirket, Meetup'ı satın aldığını açıkladı.

2002’de kurulan Meetup yıllardır etkinlik düzenleme konusunda ilk akla gelen sitelerden biri ve 15 yıl içinde Wework’ün işine yarayabilecek veriler bulundurduğuna şüphe yok. Crunchbase’in haberine göre söz konusu satın alma Meetup CEO’su ve Kurucu Ortağı Scott Heiferman tarafından organize edilen bir şirket içi toplantıda paylaşılmıştı. Ancak açıklanan yeni bilgiler yatırım alma konusunda sabırlı davranan Meetup'ın resmen WeWork tarafından satın alındığını gösteriyor. Dünyada daha büyük etkiler bırakma peşinde olan ve en son 2008'de yatırım alan Meetup'ın yatırımcıları arasında Pierre Omidyar ve Esther Dyson gibi isimler bulunuyor.

Meetup, her ne kadar yatırım almayı geciktiren bir girişim olsa da her şeyin yolunda gittiği söylenemez. Zira Facebook grupları Meetup için önemli bir rakip niteliğinde ve şirket bu büyük rakibe karşı harekete geçmek ve 1 milyar kullanıcıya ulaşmak için yatırım arayışına girmiş. Nihayetinde küresel çapta büyüyen ve sunduğu mekanlarla Meetup için etkili bir şirket olan WeWork tarafından satın alınmayı kabul etmiş.

SofBank’ın teknoloji fonundan 4,4 milyar dolar yatırım alan WeWork’un satın almalar yapmaya devam etmesi şaşırtıcı değil. WeWork son altı ay içinde iletişim teknolojisi geliştiren Fieldlens’i, Singapurlu paylaşımlı ofis girişimi Spacemob’u, işletmeler dönük satış ve pazarlama platformu Unomy’yi ve son olarak kodlama eğitimleri düzenleyen Flatiron School’u satın almıştı.

WeWork, son dönemde New York’un simge bölgelerinden Fifth Avenue’de aldığı 850 milyon dolara aldığı gayrimenkul ile de dikkatleri üzerine çekmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.