Shell, Avrupa'da elektrikli şarj istasyon ağı yaratmak için Ionity ile anlaştı

Shell, Avrupa'da elektrikli şarj istasyon ağı yaratmak için Ionity ile anlaştı

Hollandalı akaryakıt şirketi Shell'in yenilenebilir enerjiye yatırımları sürüyor. Geçtiğimiz aylarda elektirikli şarj istasyon ağı NewMotion'ı satın alan şirket iş modelinde inovatif adımlar atmaya devam ediyor.

Shell, son olarak  BMW, Daimler, Ford ve Volkswagen'in ortak girişimi olan şirket Ionity ile anlaştı. Ionity, Avrupa'daki elektrikli otomobiller için elektrik şarj istasyonları inşa ediyor.  Böylelikle Ionity, Belçika, Fransa, İngiltere, Hollanda, Avusturya, Polonya, Slovakya, Slovenya, Çek Cumhuriyeti ve Macaristan'da bir şarj altyapısı oluşturmak üzere 10 Avrupa ülkesinde Shell ile işbirliği yapacak.

Bu sayede 2020 yılına kadar toplamda 400 şarj istasyonu ile Avrupa'da bir istasyon ağı kurulması planlanıyor. Her biri birbirine 120 kilometre uzaklıkta,  performansı 350 kW'ye çıkabilen dolum şarjları ile istasyonların bu yıl Almanya, Norveç ve Avusturya'da kurulması bekleniyor. Ultra hızlı elektrikli şarj aletleri ile bugün bir kaç saatte şarj edilebilen araçların şarj süresi 5 ila 8 dakikaya düşebilecek.

Bu arada Shell'in tüm Avrupa'daki ağa sahip olmayacağını buradan paylaşalım. Ionity pazara Almanya'da Tank & Rast ortaklığı ile girdi. Yine diğer bir akaryakıt firması OMV de birleşmede partnerler arasında yer alıyor.

2025'de günlük 800.000 varil daha az petrol talebi

European Alternative Fuels Observatory'e göre, Avrupa'daki elektrikli araç şarj noktalarının sayısı 2014'ten 2017'ye kadar üç kat artarak 120.000'e ulaştı. Elektrikli şarj istasyonları konusunda agresif adımlar atan Shell, 2015 yılında küresel elektrikli araç filosunun yaklaşık yüzde 1'den yüzde 10'a çıkmasını bekliyor. Bu da günlük petrol talebininin yaklaşık 800.000 varil düşeceği anlamına geliyor.

Yenilenebilir enerjiye yıllık 200 milyon dolar yatırım yapan Shell'in 2020'ye kadar bu alandaki yatırımlarını 1 milyar dolara çıkarmayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.