Google, uygulamalarını iPhone X'e uyarladı ve iPad'de iOS 11 için sürükle-bırak özelliğini ekledi

Google, uygulamalarını iPhone X'e uyarladı ve iPad'de iOS 11 için sürükle-bırak özelliğini ekledi

Yeni arayüzü dolayısıyla uygulama geliştiricilerinin güncellemeler yapmak zorunda kaldığı iPhone X için Google'da bazı güncellemeler yayınladı. Yeni arayüze uygun olarak artık dokümanlar, tablolar ve slayt uygulamaları kullanabilirsiniz. Uygulamalar özelinde iPhone X'e özel bir değişim veya geliştirme yapılmış mı diye incelerseniz aslında ekrana yayılma ve daha fazla okuma alanı dışında çok büyük bir yenilik olmadığını söyleyebiliriz.

Google'ın iPad için yaptığı geliştirmeler ise daha çok ihtiyaçlar doğrultusunda yapılmış diyebiliriz. iOS 11'e yükselttiğiniz iPad cihazınız ile artık farklı uygulamalardan tuttuğunuz bir metni, fotoğrafı veya bir başka içeriği Google uygulamalarına sürükleyerek bırakabiliyorsunuz. Örneğin Safari'de açık bir görseli sürükleyerek dokümanlarda ilgili bir yere bırakabiliyorsunuz.

Tabii ki iPad özelinde yapılan güncellemede, biçimlendirilmiş metinleri sürüklediğiniz zaman beklendiği gibi düz metin olarak yapıştırıyor. Bazen biçimlendirilmiş olarak almak daha kolay olabiliyor fakat henüz "düz metin/biçimlendirme" seçeneği için erken gibi görünüyor. Bu bile iPad'i özellikle araştırmalar ve not tutmak için aktif kullanan birisi için oldukça kullanışlı bir özellik.

Google'ın bu kadar hızlı iPhone X güncellemelerini çıkarmış olması da iPhone X kullanıcıları için sevindirici. İlerleyen günlerde iPhone X'e özel bazı özellikler de eklenebilir. iPad ve iPhone X güncellemelerini App Store'da bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.