Teknoloji dünyasının önde gelen isimlerinin çocukları

Bill Gates, Jeff Bezos, Larry Ellison ya da Sergey Brin; onlar kurdukları teknoloji şirketleri ile dünyanın en zengin isimleri arasında yer alan isimler. Milyar dolarlık servete sahip olan bu isimlerin çocukları olmak ise varlığı temsil ediyor.
Teknoloji dünyasının önde gelen isimlerinin çocukları

Her biri anne ve babalarının peşinden giden, teknoloji dünyasının en zengin isimlerinin başarı ve yetenekleri ile farkedilen çocukları ile tanışın.

Bill Gates ve çocukları

Bill ve Melinda Gates'in üç çocuğu var: Jennifer, Rory ve Phoebe. Bill Gates ve eşi, 89 milyar dolarlık servetinin çoğunu hayır işlerine ayırmaya ve çocukları için büyük bir güven fonu kurmaya karar verdiler.

Gates'in en büyük çocuğu olan Jennifer, Stanford Üniversitesi'nde okuyor ve ABD Binicilik takımında yer alıyor. Babasının dünyadaki en ünlü teknoloji ustalarından biri olmasına rağmen, Jennifer evin etrafındaki teknolojiye sınırlı erişimle büyüdü.

21 yaşındaki Mısırlı bisikletçi Nayel Nassar çıkıyor gibi görünüyor. Nassar, Stanford'da öncesinde ekonomi ve yönetim okudu.

Gates'in en küçük çocuğu olan 15 yaşındaki Phoebe, Seattle'da 33.000 dolarlık özel bir okul olan Lakeside Lisesi'nde öğrenci.

Gates'in tek oğlu Rory, bu yıl 18 yaşına girdi ve Lakeside Lisesi'nden mezun oldu.

Larry Ellison ve çocukları

Oracle'ın kurucu ortağı Larry Ellison'ın üçüncü eşi Barbara Boothe'dan iki çocuğu var. Çocuklu dönemlerinde anneleri tarafından yetiştirilen kardeşler şu anda yaklaşık 59 milyar dolar değerinde servetin nihai sahipleri.

Ellison, bir yapım şirketi olan milyarlarca dolarlık  Annapurna Pictures'ı 25. doğum gününde kızı Megan'a hediye etti. Şimdi 31 yaşında olan Megan, Hollywood'un en etkili bağımsız film yapımcılarından biri.

View this post on Instagram

Me & my pops at my senior fashion show, 2004

A post shared by Megan Ellison (@megan_e_ellison) on

Kardeşi, 34 yaşındaki David,  aralarında Terminator Genisys, G.I. Joe: Retaliation, World War Z, Mission: Impossible: Rogue Nation, and Star Trek Beyond gibi çeşitli aksiyon filmleri için sorumlu olan Skydance Media'nın yapımcısı ve kurucusudur.

David, 16'ncı doğum gününden önce en iyi performans gösteren gösteri uçaklarından birini nasıl uçuracağını öğrendi ve şimdi lisanslı bir pilot.

Jeff Bezos ve çocukları

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos ve roman yazarı eşi Mackenzie'nin üç erkek ve Çin'den evlat edindikleri bir kız olmak üzere 4 çocuğu var.

Eğitim ve öğretim konusuna titizlikle yaklaşan çift bu konuda da bir seri strateji uyguluyor. Özellikle sezon dışı seyahat, mutfakta bilimsel deneyler, Singapur matematik programı ya da mandarin dersleri  bunlardan sadece bir kaçı.

Sergey Brin ve çocukları

Genetik test şirketi 23andMe'nin kurucusu Anne Wojcicki, yaklaşık 47 milyar dolar servete sahip Google'ın kurucularından eski eşi Sergey Brin'den iki çocuğu var.

Wojcicki'in New York Times'a verdiği bir röportaja göre, son zamanlarda çocuklarını mega zengin bir ortamda büyütmekten kaçındığı bilgisi yer alıyor. Onlara çamaşır yıkamalarını ve kendileri için yemek yapmalarını öğretiyor, saçlarını bile kesiyor. Wojcicki'ye göre çocuk yetiştirmek için normale odaklanması gerekiyor.

Kaynak: Business Insider

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.