Ether 460 doları geçerek rekor kırdı, yatırımcılar 1 ay içerisinde yüzde 25 artış daha bekliyorlar

Ether 460 doları geçerek rekor kırdı, yatırımcılar 1 ay içerisinde yüzde 25 artış daha bekliyorlar

Eylül ayının başlarından beridir küçük dalgalanmalar yaşan ether geçtiğimiz hafta pazartesiden itibaren hareketlenmeye başlamıştı. Perşembe gününe geldiğimizde ise tarihinde ikinci defa 400 dolar seviyesini aşan ether yükselişini sürdürdü ve dün 460 dolar seviyesine ulaştı. Daha önce hiç bu seviyeleri görmeyen ether, çok kısa bir sürede yatırımcılarının yüzünü güldürdü.

Wall Street'in eski fon yöneticilerinden milyarder kripto para yatırımcısı Mike Novogratz ether hakkında yaptığı yorumları değiştirdi. Bu yükselişe kayıtsız kalamayan Mike Novogratz, geçtiğimiz Haziran'da ilk defa ether 400 doları geçince "yılın en yüksek seviyesini gördük" diyerek ether yatırımının büyük bir bölümünü elden çıkaracağını söylemişti. Öngörüsünde pek haksız çıktığı da söylenemez çünkü o günden itibaren dalgalanmalar olsa da ether bir daha 400 doları göremedi.

Mike Novogratz, salı günü Bloomberg TV'de yaptığı bir açıklamada "son günlerde ether hareketlenmeye başladı ve bunun yeni bir rekor olacağını düşünüyorum" demişti ve bu yorumundan sadece 48 saat sonra rekor kırıldı.

2017 yılı bitmeden şu anda 8.300 dolar değerini geçen bitcoinin 10.000 doları geçeceğini de sözlerine ekleyerek "bence etherde 500$'ı yakaladık" dedi. "Ethereum ekosisteminde çok fazla olumlu şey oluyor" diyen Novogratz yakın zamanda kripto para odaklı yeni yatırım fonu için de para toplamaya başladı.

Coinmarketcap verilerine göre son 1 yıl içerisinde ether fiyatı yaklaşık 50 kat artmış durumda. Bitcoinin piyasa değerinin çok daha yüksek olması ve anonim olması gibi bazı yönleri bütün gözleri ona çevirmiş olsa da ether yatırımcıları için son 1 yıllık periyotta bitcoinden çok daha fazla para kazandırmış gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.