Messenger'a 4K fotoğraf gönderimi özelliği geldi

Messenger'a 4K fotoğraf gönderimi özelliği geldi

Şimdiye kadar Spotify entegrasyonu ile şarkı gönderme, Uber ile araç çağırma veya konum paylaşımı üzerinden birçok kez yeni özelliklere kavuşan Messenger şimdi de yüksek çözünürlüğe sahip fotoğraf paylaşımı özelliğiyle dikkatleri çekiyor. Dün Messenger'ın Ürün Müdürleri Sean Kelly ve Hagen Green'in paylaştıkları blog gönderisinde 4K fotoğraf gönderimi özelliğini piyasaya sürdüklerini açıkladı.

Şimdilik sadece ABD, Kanada, Fransa, Avustralya, Birleşik Krallık, Singapur, Hong Kong, Japonya ve Güney Kore'de kullanılabilecek olan özelliğin gelecek haftalar başka ülkelerde de aktif olması bekleniyor.

Daha önce sadece 2K fotoğraflar gönderebildiğiniz Messenger'da artık en fazla 4096 x 4096 piksele kadar fotoğraf gönderimi gerçekleştirebiliyorsunuz. Fotoğraf kalitesindeki değişimi gösterebilmek adına bir kaç örnek paylaşan şirket, şablonun sağ tarafına yeni 4K fotoğrafları yerleştirdi. Şablonun sol tarafına 2K fotoğrafları görmeniz mümkün. Zoom yaptığınız fotoğrafların nasıl piksellendiği ise aşikar.

Yurt dışındaki okuyucularımızın 4K fotoğraf gönderimi özelliğine bir an önce kavuşmak için Messenger'ı güncellemeleri yeterli. Türkiye'deki okuyucularımızın ise bu özelliği kullanmak için biraz daha beklemesi söz konusu olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.