Facebook Messenger'a Spotify entegrasyonu geldi

Facebook Messenger'a Spotify entegrasyonu geldi

Sosyal ağ devi Facebook, Messenger'ı bir platform haline getirme konusunda attığı emin adımlara bir yenisi ekledi. Daha önce Uber ile entegrasyon yapan Facebook Messenger, şimdi de Spotify ile anlaştı.

Facebook ve Spotify'ın birlikte çalışmasıyla artık Messenger platformundaki uygulamalardan birisi de Spotify oldu. Kullanıcılar buradan Spotify hesaplarına erişebilirken, bir yandan da birbirleriyle müzikleri Messenger üzerinden kolayca paylaşabilecek. Facebook Messenger üzerinden paylaşılan Spotify şarkılarının isimleri, albüm kapağı gibi bilgiler ise direkt olarak Messenger uygulaması üstünden görüntülenebiliyor olacak.

Facebook Messenger'daki ilk müzik entegrasyonu sayesinde kullanıcılar Spotify aracılığıyla daha kolay paylaşımda bulunabilecek. Bunun bir diğer iyi yanı ise daha görsel bir arayüz. Yani arkadaşınızla bir şarkı paylaşacağınızda ona bir URL yollamak ya da şarkı veya şarkıcı ismini araması için direkt yazmak yerine, Spotify ile hem daha şık hem de dinlenmeye hazır bir halde paylaşmanız mümkün.

Daha önce Facebook'un ana haber akışında da Spotify bir başka işbirliği sonucu paylaşılan şarkıları ve çalma listelerini daha güzel bir arayüzle karşımıza çıkarmaya başlamıştı. Bunun 800 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunan Messenger'da da kullanılmaya başlanması, kullanıcıları Spotify'a da teşvik edebilir. Son olarak Messenger ekibi tarafından Spotify'da bir çalma listesi de oluşturulmuş, dilerseniz o listeye de göz atabilirsiniz.

Görsel kaynak: Jakraphong Photography/Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.