Apple, Twitter üzerinden müşteri desteği sunmaya başladı

Apple, Twitter üzerinden müşteri desteği sunmaya başladı

Bugüne dek sosyal ağlarla arası iyi olmayan, Facebook, Twitter gibi bilindik sosyal mecralara marka olarak giriş yapmayan Apple, müşteri desteği sağlayacağı resmi hesabını açtı.

İlk etapta iTunes, AppStore ve Apple Music için bazı sosyal medya hesapları açan Apple, bu işe ısınmış olacak ki müşterilerle bire bir iletişime geçeceği ve bu işe belli bir kaynak ayırdığı belli olan sistemi devreye soktu. @AppleSupport adlı hesap altında destek veren Apple, hesap üzerinden ürünleri ile ilgili bilgi ve ipuçlarını paylaşacakken, bu hesaba soru soran Apple müşterlerinin de sorularını yanıtlıyor olacak.

Yapılan pek çok araştırma gösteriyor ki kullanıcılar sosyal ağları birer müşteri hizmetleri destek platformu olarak kullanıyor. Bu, markalar için o konuşmaları yakalamak, müşteri iletişimini ve sadakatini sağlamak açısından da oldukça önemli. Apple da müşterileri konusunda hassas davranan bie şirket olarak, biraz geç de olsa Twitter'a girmesi önemli bir gelişme. Ancak bunun önemli bir planla yapıldığı ve @AppleSupport hesabına binecek yük tahminlenerek yapıldığı da ortada. Hesap şimdilik İngilizce diliyle yayın yapıyor ve müşteri desteği hizmetini de sadece bu dilde sürdürüyor.

apple_support

Twitter'ın kurucu ortağı ve CEO'su Jack Dorsey de @AppleSupport hesabının açılmasıyla ilgili bir tweet atarak bu önemli olayı takipçilerine duyurdu. Hesap çok kısa zamanda çığ gibi artan takipçi sayısıyla büyümeye de devam edecek gibi gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.