Uber, sürücüsüz araç filosu için yaklaşık 24 bin adet Volvo XC90 siparişi verdi

Uber, sürücüsüz araç filosu için yaklaşık 24 bin adet Volvo XC90 siparişi verdi
Uber launches self-driving pilot in San Francisco with Volvo Cars

Geçtiğimiz yıl, otomobil üreticisi Volvo ile araç paylaşım servisi Uber 300 milyon dolarlık bir sürücüsüz otomobil anlaşmasına imza atmıştı ve görünüşe göre bu anlaşma meyvelerini vermeye başlıyor.

Bloomberg'in haberine göre Uber, 2019 - 2021 yılları arasında teslim almak üzere 24.000 adet Volvo XC90 siparişi verdi. Uber'in verdiği bu siparişler ile sürücüsüz araç filosu kurulacağını belirtelim. Geçen yıl yapılan anlaşmada, Volvo'nun XC90 modeli kullanılarak sürücüsüz araç testleri yapılıyordu ve anlaşılan başarılı sonuçlar alınmış.

Uber'in sürücüsüz araç filosu için en uygun araç olan XC90, fabrikadan çıktıktan sonra sensörler ve sürücüsüz araç özelliği yeteneği Uber tarafından kurulacak.

Financial Times'ın haberine göre bu anlaşmanın bedeli yaklaşık olarak 1.4 milyar dolar. (Volvo'nun XC90 modelinin ABD satış fiyatı 46.90 dolardan başlıyor.) Uber, Arizona, San Francisco ve Pittsburgh'da XC90 aracıyla testler yapmaya devam ediyor ve bu testlerde elde edilen sonuçlarla sürücüsüz araç özelliğini geliştirmeye devam ediyor.

Alphabet'in sürücüsüz araç birimi Waymo'nun yaptığı çalışmalar, Uber'in arkasındaki itici güç olarak biliniyor. Geçtiğimiz günlerde Waymo yetkililerinin yaptığı açıklamada sürücüsüz araç paylaşım hizmetini yakında kullanıcılara açacakları yer alıyordu. Her ne kadar çok konuşuluyor olsa da henüz ne Uber ne de Waymo'nun sürücüsüz araç hizmetlerini ne zaman son kullanıcıya açacaklarına dair net bir tarih bulunmuyor.

Bu arada 24 bin sayısının bir çerçeve belirtebilmek açısından kullanıldığını ve kesin olarak satın alınan araç sayısı olmadığını, rakamın değişebileceğini belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.