NN Group, Hesapkurdu.com’un yüzde 18'ini satın aldı

NN Group, Hesapkurdu.com’un yüzde 18'ini satın aldı

18 ülkede faaliyet gösteren NN Group, kredi ve sigorta karşılaştırma platformu Hesapkurdu.com'un yüzde 18'ini satın aldı. NN Group'un Türkiye’de bir fintech girişimine ilk yatırımı olan satın alma ile birlikte NN Group çatısı altında faaliyet gösteren NN Hayat ve Emeklilik, Hesapkurdu.com üzerinden yapılacak satışlarında uzun dönemli münhasırlık elde etti.

Deloitte tarafından 2013-2016 yılları arasında Türkiye'nin en hızlı büyüyen ilk 50 teknoloji şirketi arasında gösterilen Hesapkurdu.com'un ayda 2,5 milyon müşteriye ulaştığını paylaşalım. Bunun haricinde Hesapkurdu.com'un açıkladığı kredi başvuru rakamı da dikkat çekiyor: Hesapkurdu.com Kurucu Ortağı Onur Tekinturhan'a göre girişim her ay 200 bin yeni kullanıcının kredi başvurusunu alıyor.

NN Hayat ve Emeklilik Genel Müdürü Marius Popescu'nun: “Türkiye’de her geçen gün daha fazla kişinin finansal gereksinimlerini online platformlardan karşıladığını gözlemliyoruz. Hesapkurdu.com ile işbirliğimiz sayesinde hayat sigortası ve bireysel emeklilik alanında sunacağımız online kullanıcı-dostu müşteri deneyimi ve ürünlerimiz ile hizmet seviyemizi artırarak sektörde fark yaratacağımıza inanıyorum.” diyerek özetlediği satın alma ilgili rakamsa telaffuz edilmedi.

Bu yatırımının haricinde girişimcilik dünyasına yakın olmak ve inovasyonu artırmak için geçtiğimiz iki yılda Hollanda, Macaristan, İspanya, Japonya, Polonya ve Türkiye’de Sparklab inovasyon departmanlarını kuran NN Group'un ilerleyen süreçteki yatırımlarını merakla bekliyoruz.

NN CEO'su Lard Friese'nin yatırımla ilgili açıklamasını aşağıdan izleyebilirsiniz:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.