Boston Dynamics CEO'suna göre robotlar internetten daha fazla ses getirecek

Boston Dynamics CEO'suna göre robotlar internetten daha fazla ses getirecek
BigDog

Hepimizi heyecanlandıran videolarla karşımıza çıkan Boston Dynamics'in bildiğiniz gibi en büyük projesi BigDog. Geçtiğimiz günlerde diğer bir ürünü olan SpotMini robotunun yeni versiyonunun videosu paylaşılırken, şirketin tasarımda biraz daha estetiğe  odaklandığını söyleyebiliriz.

Şirket CEO'su Marc Raibert'e göre ise robotlar, internetten çok daha fazla ses getirecek. Raibert, CNBC'ye verdiği bir röportajında "Internet, her insanın dünyadaki tüm bilgilere ulaşmasına ve dokunmasına olanak tanır. Ancak robotik teknolojiler, dünyadaki her şeye erişmenize ve bunlara dokunmanıza ve bunları manipüle etmenizi sağlar. Bu sadece bilgi ile sınırlı değildir, her şeydir. " dedi.

Oldukça korkutucu bulduğum bu açıklamaların ardından Raibert'e göre robotların "hareket kabiliyeti", "beceri" ve "özerk algılama" gibi üç temeş kabiliyete sahip olduklarında insanların ve hayvanların yaptıklarını başaran robotlar ortaya çıkacak. Raibert sonrasında ise  robotların inanılmaz derecede faydalı olduklarını sözlerine ekledi.

Hayır mı, şer mi?

Robotlar, insanların yapmakta güçlük çektiği ya da yaşlı insanların bakımını üstlenmelerinde faydalı bir araç olabilirler. Ancak biliyorum ki bu düşüncem çok zayıf ve naiflikten öteye geçmez. Robotik teknolojiler,  hırslarına ve zaaflarına yenilebilmesi yüksek olan insanoğlu için birer tehdit olabilir. Evet, düşüncelerim biraz pesimistçe olabilir. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.