Boston Dynamics robot köpeği olan SpotMini'nin yeni versiyonunu tanıttı

Boston Dynamics robot köpeği olan SpotMini'nin yeni versiyonunu tanıttı

Geçtiğimiz Haziran ayında Alphabet tarafından SoftBank'a satılan Boston Dynamics, paylaştığı bir video ile köpek şeklindeki robotu olan SpotMini'yi görücüye çıkardı. İlk olarak geçtiğimiz yılın Haziran ayında karşımıza çıkan SpotMini, zaman içinde büyük bir tasarım değişikliği yaşamış.

Yakında geliyor!

24 saniyelik videoda sadece yürüyen SpotMini, elektrik ile çalışıyor. Sarı ve siyah renklerinin hakim olduğu bir tasarıma sahip olan yeni SpotMini, eski versiyonuna oranla çok daha iyi görünüyor. Hatırlatmak gerekirse SpotMini'nin eski versiyonunda üst tarafta bulunan ekstra bir kol mevcuttu.

Ekstra kolun yeni versiyonda olmaması SpotMini'nin önemli yeteneklerinden birinin kaybolmasına neden olabilir. SpotMini, eski versiyonda bulunan kol sayesinde çeşitli eşyaları taşıma gibi özelliklere sahipti. Özellikle ev ve ofis kullanımı için geliştirilen SpotMini'nin ne gibi yeteneklere sahip olduğu hala merak konusu.

Paylaşılan kısa videonun sonunda ise "Yakında geliyor" ibaresi yer almakta. Boston Dynamics'in yakında geliyor diyerek tam olarak ne kastettiğini biliyoruz fakat kısa zaman içinde yeni SpotMini'nin tüm yeteneklerini gözler önüne seren yeni bir video görmemiz sürpriz olmaz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.