Kickstarter'dan yaratıcılara yönelik platform: Drip

Kickstarter'dan yaratıcılara yönelik platform: Drip

Kişilerin hayallerindeki projeleri hayata geçirebilmeleri için 13 farklı kategoride kitlesel fonlama modeliyle faaliyet gösteren Kickstarter yeniden konumlandırdığı platfromu Drip'i tanıttı.

İki yıl önce Kickstarter bünyesine katılan Drip, artistik destek arayan yaratıcılar için hizmet verecek.  Platform, sanatçılar, yazarlar, oyun tasarımcıları, müzisyenler ve film yapımcılarının projeleri etrafında topluluk kurmaları için bir araç olarak kullanılacak. Bu bağlamda Kickstarter projelere, Drip ise yaratıcı kişilere kucak açacak.

Geçtiğimiz yıl Drip'in fişini çekmekten son anda dönen şirketin, bunu gerçekleştirmesinin altında gelecek vaad eden bir neden var. Özellikle  Youtube fenomenleri gibi dijital içerik üreticilerinin  Flattr, Patreon ve Steady gibi araçları kullanmaları Drip'in küllerinden yeniden doğmasını sağladı.

Drip, özellikle hayallerini gerçekleştirmek isteyen ve kitlelere kendisini tanıtmakta iddialı olacak yaratıcıları toplulukları ile buluşturmayı hedefliyor.

Yaratıcı kişilere daha özgür bir alan

Drip'in yaratıcıların dilinden de konuştuğunu söylesek yanlış olmaz. Şirket blogunda yer alan yazıya göre, "İçerik oluşturucularının kendilerine ait olan işler bir platformda sıkışmamalı ve kendilerine ait olmalıdır.' bilgisi yer alıyor. Drip, ayrıca sanatçıların üyelik ve ödeme bilgilerini diğer abonelik platformlara taşımalarına destek olacak.

Drip'in hayata geçmesi ile insan odaklı, yaratıcı platfromlara da bir yenisi eklenmiş oldu. Yaratıcıların bağımsızlığını tek bir platformda sınırlandırmak istemeyen platformu şimdilik kısıtlı sayıda kişi kullanabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.