Google, akıllı asistanına eklediği yeni özellikleri geliştiricilerin kullanımına sundu

Google, akıllı asistanına eklediği yeni özellikleri geliştiricilerin kullanımına sundu

Google Assistant'ın Amazon'un Alexa'sı karşısında güçlü bir rakip olarak durabilmesi için Alexa'nın güçlü yönlerinden biri olan üçüncü parti uygulamalar geliştirme konusunda yazılımcıları teşvik etmesi gerekiyor. Geliştiricilerin Google Assistant için bir şeyler geliştirebilmesi için de kullanabilecekleri bir şeyler olması gerekiyor.

Her ne kadar Alexa akıllı asistan pazarını domine ediyor olsa da Google dün yaptığı duyuru ile bu yolda çok ciddi bir adım attı. Geliştiricilerin kullanabilmesi için Google Assistant'a eklenen yeni özellikler, farklı uygulamaların kapısını açacak gibi görünüyor. Duyurulan yeni özelliklerin içerisinde anlık bildirimler, günlük özetler ve ek dil desteği gibi bir çok özellik bulunuyor.

Yeni özellikler içerisinde oldukça ilgi çekici olan asistandan telefona aktarım özelliği, yeni API'nin çok yaratıcı şekillerde kullanılabileceğinin bir göstergesi. Bu özellik sayesinde akıllı ev asistanına ses ile başlattığınız bir komutu telefonunuzdan devam ettirebiliyorsunuz. Akıllara gelen ilk örnek tabi ki akıllı asistana bir yemek siparişi verdirmek ve son onayı telefona göndereceği bir şekilde tamamlamak. Google, ev asistanını sadece bir ses uygulaması olarak kullanmayacağını gösteriyor.

Anlık bildirimler de yeni eklenen özellikler içerisinde oldukça önemli bir özellik çünkü böylece akıllı asistan aracılığıyla telefonlara önemli bildirimler gönderilmesi sağlanabilir. Ayrıca "aile sınıflandırması" özelliği sayesinde hangi aile üyesinin hangi uygulamalara erişebileceği gibi sınırlamalar getirilebiliyor. Bu özellik de bildirimlerin kullanım alanlarını genişletebilir.

Google'ın asistanına gösterdiği önem artarken geliştiriciler için de güzel bir fırsat ortaya çıkıyor. Yenilenen API aracılığıyla geliştirecekleri bir çok uygulama çok kısa sürede geniş kitleler tarafından kullanılabilir ve geleceğe güzel bir hazırlık yapılabilir. Akıllı telefonların hayatımıza girdiği gibi bu asistanlar da birkaç yıl içerisinde her evde yerini alacak gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.