Amazon Alexa'nın uygulama mağazası katlanarak büyüyor

Amazon Alexa'nın uygulama mağazası katlanarak büyüyor

amaxon-alexaAmazon'un sesli komut aygıtı ve nesnelerin interneti ürünü Alexa, "Skills" adı verilen uygulama sayısını gün geçtikçe artırıyor. İlk olarak ABD pazarında görücüye çıkan sesli akıllı asistan Alexa ürünleri, bu ay itibariyle İngiltere pazarına da giriş yaptı.

Amazon'un Alexa için yayınladığı basın bülteninde Alexa'nın şu andaki yetenekleri 3000 adede çıktı. Haziran ayında sadece 1000 adet sesli komut uygulaması bulunan Alexa bu rakamı bugün üçe katlamayı başardığını açıkladı. Ürünün İngiltere lansmanı ile birlikte hem ABD genelindeki kullanımı hem de pazara İngiltere'nin de dahil olmasıyla birlikte geliştiriciler de Alexa'ya daha çok ilgi duymaya başlıyorlar gibi gözüküyor.

Amazon Alexa'dan sorumlu üst düzey yönetici Steve Rabuchin, yaptığı açıklamada Alexa Skills Kit'i geçtiğimiz yılı yayınladıklarını ve hem geliştiricilerin hem de Amazon Alexa kullanıcılarının sesli kontrol deneyimi konusunda olumlu geri dönüş aldıkçarını açıkladı. Platformu geliştiricilere açan Amazon, geliştiricilerin Amzon Alexa için sesle komut alabilen uygulamalar geliştirebilmesini sağlıyor. Amazon'un Alexa ailesinde Amazon Echo ve daha küçük boyutlu Amazon Echo Dot yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.