Elon Musk'ın gizli okulu: Ad Astra

Teknolojik alanda yeniliklerle insanlığa büyük hizmetler sunan Elon Musk'ın yaklaşık 4 yıl önce bir okul kurduğunu biliyor muydunuz? Tesla ve X Space gibi şirketlerin kurucusu Musk, 5 çocuğunu en prestijli okullardan alarak kurduğu okul Ad Astra'ya yıllar önce yerleştirdi.

Musk, bu konuda halka açık konuşmasa da yıkıcı teknolojilere büyük fırsatlar sunan X Prize Foundation'ın başkanı Peter Diamendis okulu gezme şansı yakaladı. Huffington Post'a ilk izlenimlerini yazan Diamendis'in ilk izlenimlerine göre, Ad Astra 31 küçük çocuk eğitim alıyor. Okulda çocukların günlük hayatta karşılaşabilecekleri senaryoların etik ve ahlak boyutu sıkça tartışılıyor.

Okulun bir web sitesi yok. Hatta ulaşabileceğiniz bir telefon numarası ya da okuldaki öğretmenlerin kim olduğuna dair halka açık bir bilgi de yok. Okulun bir not sistemi de bulunmuyor. Okuldaki eğitim sisteminde tamamen "Eleştirel Düşünce" temel alınıyor.   Bu arada Latince bir kelime olan Ad Astra Türkçe "Yıldızlara" anlamına geliyor.  Business Insider'da yer alan yazıya göre Diamendis ise okulda öğretmenin sorduğu bir soruyu şöyle dile getiriyor:

Kasabanın büyük çoğunluğunun tek bir fabrikada çalıştığı, bir göl üzerindeki bir kasabayı hayal edin. Ancak bu fabrika gölü kirletiyor ve tüm yaşamı öldürüyor ... Ne yaparsınız? Fabrikayı kapatmak herkesin işini kaybedeceği anlamına geliyor. Öte yandan fabrikayı açık tutmak demek gölün yok olması ve canlıların ölmesi anlamına geliyor.

Okulda sık sık yapılan bu tür düzenli sohbetler ile çocukların dünyayı eleştirel bir şekilde görmeleri hedefleniyor. Uzmanlar, "Eleştirel Düşünce" yapısının uzun sürede kazanılabileceğini ve bunun çocukluk çağında kazanılmaya başlanılması gerektiğini söylüyorlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.