Yüzüklerin Efendisi TV dizisi resmen Amazon’un

Yüzüklerin Efendisi TV dizisi resmen Amazon’un

Amazon Stüdyoları, milyonlarca kişinin hayranlıkla izlediği Yüzüklerin Efendisi film serisini, TV dizisine çevireceğini daha önce sizlere aktarmıştık. Bu gelişme Amazon tarafından resmen doğrulandı.

Film haklarına 250 milyon dolar ödeyen şirket, Game of Thrones dizisinin başarısına ulaşmayı hedefliyor. Bu arada dizi formatı, kitaptan sinemaya uyarlanan film ile aynı olmayacak. Filmin bir ön bölümü olarak yayınlamaya hazırlanan Amazon, dizide izleyicinin dikkatini çekmek için hikayenin bilinen kısmından sıyırması bekleniyor.

Duyuru, CEO Steve Jeff Bezos tarafından kendisinin düzenlediği Amazon Stüdyoları'nda yakın tarihli bir strateji değişikliğinin ardından geldi.

Bezos'un Twitter hesabından yaptığı açıklama takipçilerini direkt olarak basın açıklamasına yönlendiriyor. Basın açıklamasında ise dizinin Amazon Prime Video'da yayınlanacağı bilgisi yer alıyor.  Dizi çalışmalarına ne zaman başlanacağı ise henüz net değil.

J.R.R. Tolkien'in romanlarını beyaz perdeye uyarlayan yönetmen Peter Jackson, tüm film serisinden dünya genelinde yaklaşık 6 milyar dolar gelir elde etmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.