Unluden.com: Ünlülerle hayranları buluşturan sosyal girişim

Unluden.com: Ünlülerle hayranları buluşturan sosyal girişim

Sosyal medya sayesinde ünlülerle iletişime geçmek oldukça kolaylaştı fakat bu iletişim halen büyük ölçüde tek taraflı kalıyor. Hayran platformu Unluden.com ise hem bu bariyeri aşarak ünlülere ulaşmanızı hem de STK’ları desteklemenizi sağlıyor.

Geçen hafta tam sürümüyle yayına giren Unluden.com, aslında oldukça basit bir fikir üzerine inşa edilen bir girişim. İnsanların hayranı oldukları ünlülere ait eşyalara yüksek fiyatlar verdiğini gören Timuçin Toksöz, Ersu Ablak ve Banu Kızıltoprak, bu durumdan yola çıkarak bir hayran platformu inşa etmiş. Bu platformu anlamlı kılmak için de platformun bir tarafına STK’ları yerleştirmiş. Şu anda platformun sağladığı karın yarısından fazlası STK’lara, bir kısmı da ünlülere gidiyor ki bu noktada da sistemin nasıl çalıştığını biraz daha detaylı açıklamakta fayda var.

Sistem Nasıl Çalışıyor?

Platforma dahil olan ünlüler, hayranlarına 3 farklı etkileşim paketi sunuyor. Bunlardan ikisi küçük bir ücret (30-50 TL) ve bazı görevler karşılığında hayranı olduğunuz ünlüden bazı hediyeler almanızı veya birlikte bir etkinliğe katılmanızı sağlıyor. Ancak bu ödülleri kazanmak için bazı görevleri (ünlünün instagram hesabını takibe al, ona 1 cümlede sevgini anlat, neden seni seçmesi gerektiğini söyle vb.) yerine getirmeniz ve jürinin seçimini beklemeniz gerekiyor. Seçim sürecine katılmadan ünlü kişiye direkt ulaşmak istediğinizde ise 3. etkileşim paketi devreye giriyor. Birkaç bin liralık paketi satın alan 1 kişi direkt olarak hedefine ulaşabiliyor.

Bir yılda 250 bin hayrana ulaşmayı hedefliyor

Kampanya sonunda ünlü isimle görüşecek kişiler belirleniyor ve aktiviteler tamamlanıyor. Unluden.com’un kârının en az yarısını STK’lara aktarıyor. Diğer yandan ünlülere de kârdan bir pay veriliyor. Şimdiye kadar Fernando Muslera, Gökhan Türkmen, Semih Erden, Simge Sağın, Didem Soydan, Semih Erden, Burcu Esmersoy, İlhan Mansız gibi isimlerle kampanya düzenleyen Unluden.com, bir süre sonra başta Arap Yarımadası ve Türki Cumhuriyetler olmak üzere, yurtdışında da Ünlüden’i faaliyete geçirmeyi hedefliyor.

Aldığımız bilgilere göre Unluden.com şimdiye dek 4 ünlü ile toplamda 15 bin’e yakın müşteri/hayran portföyü oluşturmuş. Bir yıl içinde 50 ünlü ile 250 bin hayrana ulaşmayı hedefleyen girişim kurduğu kurumsal işbirliklerinden de bir gelir elde ediyor.

Unluden.com’un kurucu ortaklarından Ersu Ablak, şu ana kadar öz sermaye ile büyüttükleri girişim için yatırım tekliflerini değerlendirdiklerini ve platforma katkı sağlayacak tekliflere açık olduklarını söylüyor.

Unluden.com’un şu anda platforma dahil olan her iki tarafı da memnun etmeyi hedeflediği malum. Toplanan gelirin büyük kısmınının STK’lara dağıtılmasıysa Unluden.com’u sosyal açıdan dikkat çekici hale getiriyor. Eğer sizin de bir ünlüye ulaşma hayaliniz varsa Unluden.com’u takip etmeyi ihmal etmeyin. Bu hedefinizi STK’ları da destekleyerek gerçekleştirmeniz işten bile değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.